Ryzen 5 3600 ısınan bir işlemci mi?

Hocam git Intel i5-10400 al.

Üstünden 6 milyar yıl geçse de bunu stok fan olarak yollayacakları için kesinlikle Intel nefreti oluştu kafamda. Ki 9 senedir Intel kullanıcısıyım.

Kule tipi soğutucu almak kafamda vardı fakat kendine hayrı olmayacak üfleyerek daha çok soğutabileceğimi söyleyebileceğim kule tipi soğutuculara 350 - 400 TL fiyatları görünce açıkcası stok fan yeterli olur mu diye düşünmeye başladım.

Benim işlemci 1.8 Volt yazıyor sizce normal mi? 100 dereceyi görüyorda.

O zaman genel bir yargıda bulunacak olunursa yetersiz hava akışı ve aşırı yük bindirme dışında kabul edilebilir sıcaklık değerleri arasında fakat voltaj değerlerini kendi kafasına göre ayarlayabildiği için aşırı ısınabiliyor böyle bir durumda da BIOS ayarlarından voltaj düşürme uygulayıp sorunu çözebiliriz aslında.

600 tl civarı sıvı soğutucular var. Başlangıçta bunu kullan ilk fırsatta geçersiniz.

CPB yani Core performance Boost açıkken fazla voltaj veriyor. Bunun sonucunda stok fan yetmediğinden dolayı işlemci aşırı fazla ısınıyor. Yani eğer kafanızda bu işlemciyi almak gibi bir şey varsa sıkıntı yok alabilirsiniz bu sizin yanıltmasın. Yapacağınız tek şey burada BIOS'tan CPB'yi kapamak olacaktır. Fakat bunu yaptıktan sonra sıcaklığın düşmesine karşın birazcık FPS düşüşü yaşarsınız. Dilerseniz iyi bir işlemci fanı alıp CPB'yi açabilirsiniz fakat stok fanla açık tutmanızı önermem. Kendimden örnek vermem gerekirse Valorant'ta 95 dereceleri görmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…