Ryzen 5 3600 ısınan bir işlemci mi?

Efe Gönen

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2017
Mesajlar
84
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu işlemcinin ısı problemi hakkında bu kadar şikayet gerçekten doğru mu yoksa kötü ve yetersiz havalandırılmış kasalar yüzünden mi bu kadar şikayet ortaya çıkıyor? Oyunlar için stok fan gerçekten yetersiz mi?
 
Şu anda ısınmayan işlemci mi var?
Stok fan yetersiz değil, ben görmedim mesela throttle olacak kadar ısınan bir Ryzen 5 3600'ü? :D
Kendim de kullanıyorum, kasan doğru düzgün hava alsın sorun yok. Olmadı Core Performance Boost kapatırsın, 70-80 derecede kullanırsın olur biter.
 
İşlemci aslında ısınmıyor, işlemcinin bir suçu yok burada. Suç, o stok soğutucuyu koyan AMD'de ve fazladan voltaj kökleyen anakart üreticilerinde. MSI anakart kullanıyorum, dün sadece voltaj düşürme işlemci yaptım, anakart kendisi 1.4 verirken ben 1.25'e kadar düşürdüm ve şu an cidden kafam rahat. Oyunlarda 80'den aşağı düşmeyen işlemci şu an BF5 gibi bir oyunda bile 70 dereceyi geçmiyor, ortalama 65 derece gibi bir değer alıyorum.

Bu değerleri stok soğutucuda alıyorum ve CPB vs. tüm her şey açık.
 
Son düzenleme:
3600 ısınan bir işlemci neden mi çünkü çok iyi iyi performans verdiğinden dolayı ısınıyor ama sen stok fanla soğutabilirsin zorlamadığın sürece.
 
Voltaj düşürme performans açısından sorun yaratmıyor mu yaratmıyorsa nasıl yaratmıyor? Biraz araştırdım fakat kafam almadı bu ikilemi.
 
İşlemci aslında ısınmıyor, işlemcinin bir suçu yok burada. Suç o stok soğutucuyu koyan AMD'de ve fazladan voltaj kökleyen anakart üreticilerinde. MSI anakart kullanıyorum, dün sadece voltaj düşürme işlemci yaptım, anakart kendisi 1.4 verirken ben 1.25'e kadar düşürdüm ve şu an cidden kafam rahat. Oyunlarda 80'den aşağı düşmeyen işlemci şu an BF5 gibi bir oyunda bile 70 dereceyi geçmiyor, ortalama 65 derece gibi bir değer alıyorum.

bu değerleri stok soğutucuda alıyorum ve CPB vs. tüm her şey açık.

Hocam bende Ryzen 5 3600 sistem alacağım ısınır diye Cooler Master Hyper 212 alacağım yeterli olur mu?
 

Geri
Yukarı