Ryzen 5 3600 mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

Arashigimo

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık olarak 1 sene önce topladığım sistemimde düzenli olarak son 10 gündür falan düzenli oalrak mavi ekran almaya başladım.
Aldığım hata hep pfn_list_corrupt oldu.
Bütün sürücüler mi (BIOS dahil) güncel durumdadır.
Memtest testi de yaptım. RAM'lerim yüzde yüz sağlıklı durumda çıktı.

Sistemim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: ASUS Dual-RTX 2070 Super-O8G-EVO
Anakart: ASUS TUF B450-PRO GAMING.
RAM: 16 GB DDR4 3600 MHz t-Force Vulcan TUF.
PSU: Corsair VS650.
SSD: Adata SSD SU630 480GB SSD (Windows buna yüklü halde)
HDD: Seagate Barracuda 2 TB.

Minidump dosyalarını paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Ram testi başarılı.jpg
    Ram testi başarılı.jpg
    83,5 KB · Görüntüleme: 44
Sfc /scannow komutunu kullan.
Easy Anti-Cheat kaldır.
BIOS sürümünü 2807e yükselt.
Mavi ekran hatalarının hepsinde ortak bir .sys hatası veriyor. Bunlar UCTblHid.sys ve TClass2k.sys.
Tablet ile Alakalı DRT tarzı veya tablet portu, çizim tableti için vs. program kullanıyor musun?

Sfc /scannow komutunu kullan.
Easy Anti-Cheat kaldır.
BIOS sürümünü 2807e yükselt.
Mavi ekran hatalarının hepsinde ortak bir .sys hatası veriyor. Bunlar UCTblHid.sys ve TClass2k.sys.
Tablet ile Alakalı DRT tarzı veya tablet portu, çizim tableti için vs. program kullanıyor musun?
Evet işim gereği evden çizim yapıyorum. Kullandığım tabletinde bir sürücüsü mevcut
BIOS sürümüm 2807 güncel halde
Çizim tabletimin sürücüsünü denetim masasından kaldırmayı denedim. Hiç bir şekilde kalkmıyor. Herhangi bir uninstall programı vs. başlamıyor.

Son düzenleme:
Hangi program yada sürücü elbet bir yolu vardır. Repair varsa belki oda iş görebilir.
Diğer programlarda direk kaldır sekmesi çıkarken bunda Kaldır/Değiştir yazıyor.
Direk silmek istiyorum. Fakat şuan kendisi silinmiyor ve C'de herhangi bir yerde dosyasını falan da bulamadım.

Dosya Ekleri

• Bu program.jpg
    Bu program.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 45
Pek tavsiye etmesemde IObit Installer böyle inatçı programları rahatça kaldırıyor tek seferlik kurup kaldırmayı dene. Ardından direk IObit'i de kaldır. Sonrasında Ccleaner ile temizle programın kalıntısı kalacağını düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı