Ryzen 5 3600 Overclock Yapmak Gerekir mi?

Çok özel bilgiler bunlar. Forumdaki Amd Ryzen 5 3600 işlemci kullanan arkadaşların hepsini yakından ilgilendiriyor. İnşallah daha '' Ryzen 5 3600 Overclock'' tarzında başlıklar görmeyiz...

Alakası yok

Benim dediklerimi anlıyormusunuz?

Ben hız aşırtma performans arttırmaz demedim ki. Ben manuel hız aşırtma ile PBO(otomatik hız aşırtma) arasındaki farkı söyledim. Tabii bu söylediklerim R5 3600 için geçerli.

T

Hocam bak R5 3600 işlemcisinin stok hızı 3.6 GHz'dir. Anakartlarda bir işlemci özelliği olan PBO default şekildeyken açık gelir ve turbo boost hızı olan 4.2 GHz'e çıkartmana yardımcı olur. PBO AMD'nin hız aşırtma uzmanları ile geliştirdiği bir özelliktir. PBO'nun otomatik hız aşırtma algoritması işlemcinin tek çekirdek performansının maksimum olacak şekilde ayarlanmıştır. Bazı kullanıcılar PBO açıkken işlemcinin sıcaklık değerlerinden memnun olmadıkları için manuel hız aşırtma işlemine başvurmuşlardır.

Burada bahsettiğim her şey varsayılan ayarlarda yani PBO açıkken. Zaten AMD bu işlemcileri tanıtırken 4.2 GHz'de tanıttı. Bu yüzden anakartlarda otomatik hız aşırtma açık gelir. Aynısı Intel için de geçerlidir. Anakartlar Turbo Boost açık gelir.

hiz bir zaman 4,2 cıkmıyor islemcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…