Teşekkür ederim, eve gittiğim zaman bir bakacağım, sonucu tekrar buraya yazarım...
Bendeki arayüz bu şekilde, silik yazılara hiç bir müdahale yapamıyorum, onun dışında auto kısımları da o şekilde. Bios dan işlemci çarpanını nasıl kontrol ederim? Anakart Msı b450m gaming modeli
Ryzen master üzerinden işlemcinin tüm çekirdeklerini 4.0 ghz hıza ayarladım ve voltajı 1.3 yaptım, test ettim bir sorun çıkmadı, dhaa sonra voltasi 1.275 yaptım, yine sorunsuz çalıştı. Biraz daha düşürebilir miyim diyerek 1.25 yaptım, şuan stabil şekilde çalışıyor. Oyun testi yapmadım ama vidoe ve rander testlerinde mavi ekran veya donma yapmadı. Sıcaklık değeri boşta 42-50 arası geziyor. ( hala sabit değil) yük altında ise en fazla 67-70 dereceye çıkıyor. (yani tam yük testlerinde)
Hocam sorun da orada, ben ne cpu ratio ne de başka bir yere müdahale edebiliyorum. Tıkladığımda zaman hiç bir şey olmuyor. Kontrol edebildiğim sekmelerde ise "enable, disable, auto" gibi ibareler mevcut. Bios da Overclock bölümünde sadece sağlıklı bir şekilde ram hızını 3200 yapabildim.Yolladığınız görseller FCH base clock "auto" yazan yere gelip mhz elle değiştireceksiniz. 3900 yada 4000mhz şeklinde. Yada cpu ratio bölümünden 39 yada 40 yaparak yine aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Biosun ana ekranına dönünce 3900mhz olduğunu göreceksiniz. Görmez iseniz f10 ile kaydedip tekrar bios ekranına gelip bakın. En iyi yöntem çarpanı yükseltmek, tecrübesi olmayan standart kullanıcıysanız; AMD ryzen master ayarlarına ve voltaj ayarlarına dokunmamanızı tavsiye ederim.
Genel anlamda memnunum, ben ilk bilgiyarımı sene 2006 da aldığımda intel pentium core duo vardı, 2010 dan beri de amd kullanıyorum. Ama amd ürünleri piyasaya sürerken acele ediyor ve bu sebepten tam stabil bir ürün sunamıyorlar diye düşünüyorum. Yani şu 3. Seri işlemciler performans olarak çok iyi, fiyat olarak da öyle ama stabil değil... R5 3600 den önce 2200g kullandık 3-4 ay kadar geçici bir süreliğine, o işlemci bile boşta çalışırken daha atabildi, keza oyunlarda da öyle. Ama düzelecek diye duyurdular, merakla bekliyorum. Bir de anlamadığım bir şey daha var. Bende şuan ryzen 5 3600 ve rx 5700 xt var, 16 gb 3200 Mhz Bellekler ve oyunlar sata ssd ye kurulu. İnternetten bu tür donanımlı oyun testlerine baktığımda, 2 k daki değerleri ben alamıyorum. Örneğin full ayarlarda Assassin's Creed odyssey de 65-70 fps alırken ben 50-60 arası değer alıyorum. Keza gta 5 ve battlefield 5 için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Yani YouTube da izlediğim bütün videolarda, ben o değerleri yakalayamadım. Haaa şu da var, onlar belki stock hızlarda testleri yapmıyor olabilirler, çünkü çoğu videoda işlemci ya 4.2 ya da 4.1 ghz de, ekran kartının hızı ise 1950-2100 Mhz arası değişiyorİşlemciden memnun musunuz? Ben bir daha AMD almamaya karar verdim, yaşadığım sorunlardan dolayı.
Genel anlamda memnunum, ben ilk bilgiyarımı sene 2006 da aldığımda intel pentium core duo vardı, 2010 dan beri de amd kullanıyorum. Ama amd ürünleri piyasaya sürerken acele ediyor ve bu sebepten tam stabil bir ürün sunamıyorlar diye düşünüyorum. Yani şu 3. Seri işlemciler performans olarak çok iyi, fiyat olarak da öyle ama stabil değil... R5 3600 den önce 2200g kullandık 3-4 ay kadar geçici bir süreliğine, o işlemci bile boşta çalışırken daha atabildi, keza oyunlarda da öyle. Ama düzelecek diye duyurdular, merakla bekliyorum. Bir de anlamadığım bir şey daha var. Bende şuan ryzen 5 3600 ve rx 5700 xt var, 16 gb 3200 Mhz Bellekler ve oyunlar sata ssd ye kurulu. İnternetten bu tür donanımlı oyun testlerine baktığımda, 2 k daki değerleri ben alamıyorum. Örneğin full ayarlarda Assassin's Creed odyssey de 65-70 fps alırken ben 50-60 arası değer alıyorum. Keza gta 5 ve battlefield 5 için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Yani YouTube da izlediğim bütün videolarda, ben o değerleri yakalayamadım. Haaa şu da var, onlar belki stock hızlarda testleri yapmıyor olabilirler, çünkü çoğu videoda işlemci ya 4.2 ya da 4.1 ghz de, ekran kartının hızı ise 1950-2100 Mhz arası değişiyor
Hangi sorunları yaşadığınızı paylaşırsanız biz kullanıcılar aydınlanmış olurlar.İşlemciden memnun musunuz? Ben bir daha AMD almamaya karar verdim, yaşadığım sorunlardan dolayı.
Auto yazan yerdeyken klavyeden çarpan giriniz(39) , bendede bu şekilde.Hocam sorun da orada, ben ne cpu ratio ne de başka bir yere müdahale edebiliyorum. Tıkladığımda zaman hiç bir şey olmuyor. Kontrol edebildiğim sekmelerde ise "enable, disable, auto" gibi ibareler mevcut. Bios da Overclock bölümünde sadece sağlıklı bir şekilde ram hızını 3200 yapabildim.
Hocam şimdi eve geldim ve direk bios menüsünü açtım ve klavyeden yazarak 3900 değerini gördüm sonundaHangi sorunları yaşadığınızı paylaşırsanız biz kullanıcılar aydınlanmış olurlar.
Auto yazan yerdeyken klavyeden çarpan giriniz(39) , bendede bu şekilde.
Ben değiştirmiyorum. AIDA64 ile sıcaklık ve voltaj değerlerini kontrol edebilirsin. Bir kere voltajı düşüreyim dedim ondada pc kitlendi açılmadı, zor hallettim. OC konusunda uzman arkadaşlar size daha iyi yardımcı olacaktır. Ben standart kullanıcı olarak bu şekilde sorunsuz 1.25 voltaj değerlerinde kullanıyorum. Anakart veriyor bu voltajı ben herhangi bir işlem yapmıyorum. bu işlemciyi 4.2 ghz da kullanan varsa bize voltaj ayarlarını söylerlerse sevinirim.Hocam şimdi eve geldim ve direk bios menüsünü açtım ve klavyeden yazarak 3900 değerini gördüm sonundaaçıkçası ben hep mouse ile tıkladım, klavyeden yazmak hiç aklıma gelmedi... Peki başka değiştirmem gereken bir yer var mı?
Hangi sorunları yaşadığınızı paylaşırsanız biz kullanıcılar aydınlanmış olurlar.
Auto yazan yerdeyken klavyeden çarpan giriniz(39) , bendede bu şekilde.