Ryzen 5 3600 overclok Aida64 Hatası

Dafirenze

Hectopat
Ryzen 5 3600 işlemci için Ryzen Master aracılığıyla ilk denemede 1.225 voltaj ve 4.0 GHz denemesini yaptım. Apply+test işleminden sonra AIDA64 ile stres testinde daha ilk dakikasında "hardware failure detected test stopped" hatası ile karşılaştım. Farklı programlarda bir sıkıntı yaratmadı ama AIDA64 bu hatayı neden verdi? Hata sonrası işlemleri geri çekmek zorunda kaldım. Şu an CPB kapalı 3600'de çalışıyor.

Kasa: Aercool Engine RGB + toplam 3 fan (stok soğutucu ile)

Konuyu kirletmek gibi olmasın ama 3600 işlemci ile ilgili voltaj sabitleme hakkında konu açmıstım çözüm elde edemedim. Master programını nasıl kullandığınızı anlatabilirseniz ve zararlı bir yanı olup olmadığını söylerseniz çok sevinirim.

Dandik çip mi? Anakart B450 Plus Prime. BIOS güncel.
Silikon piyangosu denen nalet bir şey var işlemciler ve ekran kartlarında. Silikon fırında nasıl pişerse öyle davranır. İyi pişmiş silikon az voltajla yüksek frekansa çıkar.

AI Tweaker'da, Digi+ VRM sekmesi olmalı. Oradan CPU Loadline Calibration (LLC)'yi medium'a ayarlaman yardımcı olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı