Ryzen 5 3600 - RTX 2060 sistem önerisi

alpxfatih

Hectopat
Arkadaşlar kendi bilgilerimle bir sistem topladım yayın-video amacı için. Fiyatı monitör dahil 9.000 TL'yi buldu şimdi sorum şu, bu sistemde gördüğünüz bir hata var mı? Sıvı soğutucu-kasa uyumu anakart-işlemci uyumu vb. veya önerebileceğiniz, şunu şunu yap diyeceğiniz bir tavsiyeniz var mı? Acil olarak bilgilendirirseniz sizin görüşlerinize göre yarın veya diğer gün alacağım bu sistemi?
asfdj.PNG

Sizce Ryzen 7 2600 daha mı iyi olur bu sisteme?

Dosya Ekleri

• asfdj.PNG
    asfdj.PNG
    13,9 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte aorus bellek neden? RGB'li olduğu için falan mı? Çünkü fiyatı bana biraz yüksek geldi, ben de corsair LPX var 3000 MHZ 510 TL'ye aldım. 16 GB total.

9K'ya çöp toplamışsınız.
keşke sadece "çöp toplamışsınız." demek dışında bir tavsiyede bulunsanız. Sistem toplama,bilişim konusunda 0 bilgiye sahibim. 1 haftada ne kadar video varsa ne kadar forum varsa ne kadar makale varsa okudum anlamaya çalıştım ve elimden bu geldi. Evet çöptür doğrudur saygı duyarım fakat böyle boş bir yorum yapacağınıza "kardeşim şunu al, şunu yap" deseniz daha mantıklı olmaz mıydı?
SSD değişirse bu sistem daha iyi olur. Artan parayla anakart yükseltip HDD ekleyip sıvı soğutma alabilirsin. Yine de daha ucuza gelecektir.
Attığınız sistemi inceledim gerçekten daha ucuz fakat incehesap.com hakkında fazla iç açıcı şeyler görmedim. Gerçekten güvenebilir miyim?

Görüş sormuşsunuz ben de kendi görüşümü söyledim bunun boş olduğunu söylemek sizce mantıklı mı: D?
Bakın yazımda"bu sistemde gördüğünüz bir hata var mı? ", "Sıvı soğutucu-kasa uyumu anakart-işlemci uyumu vb. veya önerebileceğiniz, şunu şunu yap diyeceğiniz bir tavsiyeniz var mı? "Demişim. Yani sizden bir tavsiye, öneri bekliyorum. Cahilliğimi maruz görün ama yorumunuz gerçekten saygısızca.

RAM'i 3200 MHz olduğu için tercih etmiş olabilir AMD işlemcide RAM frekansı performans diye biliyorum. Gayet iyi bir sistem hayırlı olsun alacak olursanız.

Kalan 3000₺'den 1300-1500₺ ile 144Hertz, 1MS bir monitör alabilirsiniz. Ondan da kalan 1500₺ ile eksik ekipmanınız varsa alabilirsiniz, iyi forumlar.

Ek olarak şunu da belirteyim, ön paneli mesh olmayan kasaları bir gram beğenmem maalesef bu sistemdeki mesh değil ve bu hazır sistemlerde(Vatan Bilgisayar için) içindekileri değiştiremiyorsunuz. Isınma problemi yaşayabilirsiniz o yüzden 500₺ kenara koyun sisteminiz ısınırsa CM kasa linki atarım onu alırsınız. Çok ısınacağını sanmam sadece bilgilendirme gibi düşünün, yan kapağı açarak 5-10 derece düşürme şansınız oluyor zaten.

Bence parçaları ayrı ayrı alın en uygun fiyatları bulun aceleniz de yoksa indirim kovalayın. Ben öyle yaptım rtx 2060 fiyatına 2060 Super aldım 2900’e. Belki siz de denk getirip o şekilde alabilirsiniz :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı