Ryzen 5 3600 RTX 2060 Super sistem donuyor

Burak12

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba.
Ryzen 5 3600 ve RTX 2060 Super ekran kartlı sistemi 2 senedir kullanıyorum fakat son 2 gündür sistem Forza Horizon 4 ve A.C Origins açıkken birden sistem donmaya başladı. Fakat donma kalıcı olup reset atmadan düzelmiyor. Sonradan araştırmalarım sonucu bu sorunun fazla ısınmadan kaynaklı olabileceğini gördüm ve ısı testleri yapmaya başladığımda boşta 60-70derece arası, oyun oynanırken ise 85 dereceden aşağı inmediğini gördüm ve 90dereceyi geçtiğinde donduğunu fark ettim. Bu durumdan sonra ise stok fanı değiştirip ID-COOLING SE-224-XT Black 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu Fiyat fanı almaya karar verdim. Fakat sizce bu durum sorunumu çözebilir mi veya hatayı başka yerde mi aramalıyım? Teşekkür ederim.
Not: Son 2 gün haricinde 2 sene boyunca bir kere bile böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Merhaba.
Ryzen 5 3600 ve RTX 2060 Super ekran kartlı sistemi 2 senedir kullanıyorum fakat son 2 gündür sistem Forza Horizon 4 ve A.C Origins açıkken birden sistem donmaya başladı. Fakat donma kalıcı olup reset atmadan düzelmiyor. Sonradan araştırmalarım sonucu bu sorunun fazla ısınmadan kaynaklı olabileceğini gördüm ve ısı testleri yapmaya başladığımda boşta 60-70derece arası, oyun oynanırken ise 85 dereceden aşağı inmediğini gördüm ve 90dereceyi geçtiğinde donduğunu fark ettim. Bu durumdan sonra ise stok fanı değiştirip ID-COOLING SE-224-XT Black 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu Fiyat fanı almaya karar verdim. Fakat sizce bu durum sorunumu çözebilir mi veya hatayı başka yerde mi aramalıyım? Teşekkür ederim.
Not: Son 2 gün haricinde 2 sene boyunca bir kere bile böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Kesin bir karar veremeyiz fakat buyuk ihtimal duzelecektir.

90 derece yüksek bir sıcaklık. İşlemci soğutucusunu değiştirmenizin etkisi olacaktır tabii ki.
Ama öncelikle anakartınızın BIOS'unda AMD'nin otomatik overclock yapan özellikleri varsa kapatmanızı ve işlemci voltajı otomatikteyse elle girmenizi tavsiye ederim.
Daha yüksek saat hızlarında daha düşük voltaj ile şuandan daha düşük ısıya sabitliyebilirsiniz sistemi. Bununla birlikte sorununuzun kaynağı işlemcinin otomatik boostlanması veya otomatik voltajın yüksek verilmesi olabilir.
Sorun buysa dediklerimi yapmak sizi masraftan kurtarır. Yinede stok soğutucu yerine güzel bir soğutucu sisteminizin performansını iyi yönde etkileyecektir.

Merhaba
Belki ileride konuyu ziyaret edecek arkadaşlar için yazıyorum. Problem tamamen sıcaklıktanmış. Bugün ID Cooling SE224XT adlı fanı sistemime monte ettim ve full yükte maksimum 72dereceyi,boşta ise 45-50derece arasını gördüm.Böylece sistem donma sorunundan kurtuldu. Hepinize teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı