1= VRM kalitesi, OC için daha verimli olması, anakart güncel çipsetinin işlemciyle uyumu.
2= Ekran kartında OC çok farklı değil, yine adım adım yapmanız gerek. Bunda da etkenler aynı neredeyse, ekran kartının soğutması, belleklerinin modeli(aynı modelde farklı bellek kullanılabilir), çipsetin uyumu. Gibi gibi, ama nedense konudan uzaklaşıyoruz .
Hayır, yavaşlatmakla alakası yok. Gayet akıcı bir şekilde kullanırsınız. Bir önceki konularda daha güzel anakart önerileri gelmişti. Yaklaşık 9.000₺'lik sisteme bence bu anakart yakışmıyor. Ekran kartı güzel evet. Size kalmış .
Hayır, yavaşlatmakla alakası yok. Gayet akıcı bir şekilde kullanırsınız. Bir önceki konularda daha güzel anakart önerileri gelmişti. Yaklaşık 9.000₺'lik sisteme bence bu anakart yakışmıyor. Ekran kartı güzel evet. Size kalmış .
Giriş-orta seviyesi bir B450 anakartı da ondan. Ryzen 4 desteğinde anakartınız BIOS güncellendiğinde BIOS özelliklerinden kısmaması için. Bu anakartlar kaç Mb hatırlamıyorum ama Ryzen 4 16 MB olanlara geleceği söyleniyor.
Bknz: MSI BIOS'unu Ryzen 3 ile çoğu anakartında BIOS'u ilkel bir BIOS yapmak zorunda kaldı.
Biraz daha açıklayayım, ben ASUS B450M Dragon(o anakart gibi, giriş seviyesi bir B450) anakartını kullanıyorum. RAM desteği 4400 MHz, ancak o sistemdeki anakarta göre VRM'lerinde soğutucu yok. Memnun muyum evet. OC yapmıyorum. Olduğu gibi kullanıyorum. Tamamen kullanım amacınıza bağlı.
Biraz daha açıklayayım, ben ASUS B450M Dragon(o anakart gibi, giriş seviyesi bir B450) anakartını kullanıyorum. RAM desteği 4400 MHz, ancak o sistemdeki anakarta göre VRM'lerinde soğutucu yok. Memnun muyum evet. OC yapmıyorum. Olduğu gibi kullanıyorum. Tamamen kullanım amacınıza bağlı.
Tamam hocam son bir şey daha soracağım bu bir önceki sorumla bağlantılı olarak
Sizce yakın zamanda şöyle 1-2 yıl içinde bir anakart değişikliğine gitmek zorunda bırakır mı beni.
Çünkü biliyorsunuz anakart sistemin iskeleti adı üstünde anakart.