Ryzen 5 3600 RTX 3060 darboğaz azaltma

• Konuyu başlatan MachL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.564
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemi almadan önce araştırdım bazı YouTube kanallarında darboğaz olmaz bu ekran kartının hakkında gelir bu işlemci diyordu bazıları ise 3060 için en az 5600X gibi bir işlemci gerektiğini söylüyorlardı tabii ki bu tartışma 1080P oyunculuk için.
Darboğaz olmayacağı umuduyla aldık, çok fazla oynamasam da oynadığım birçok oyunda bariz darboğaz olduğunu fark ettim, sizden istediğim bu darboğazı hafifletmek için ne yapmam lazım?
İşlemci Boost olarak 4.2GHz seviyelerine çıkıyor bunu 4.4 gibi bir seviyeye O.C yapsam gözle görülür bir fayda sağlar mı?
Ek olarak tek slot 16 GB 3000MHz RAM kullanıyorum bunun yerine çift kanal 3200 veya 3600MHz belleklere geçsem işlemcimi rahatlatır mı? Çünkü Ryzen işlemciler için çift kanal belleklerin bariz performans artışı sağladığını hatırlıyorum, iyi sosyaller.

Not: Bazı arkadaşlara göre BF5 istisna bir durum deseler de ben yine ekran görüntüsünü paylaşayım.

Ekran kartı: Palit RTX 3060 Dual
İşlemci: Ryzen 5 3600
Soğutucu: Arctic eSport 34 Duo
Anakart: BIOSTAR B450MH 3200MHz

Dosya Ekleri

• ghfjghjgh-min.png
    ghfjghjgh-min.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 135
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM değişimi epey fark edecektir işlemci Ryzen olduğu için ama OC de gerekebilir,o darboğaza RAM de tek başına yeterli gelmez tam olarak,belki çözünürlüğü arttırmayı deneyebilirsin DSR ile.

RAM değişimi epey fark edecektir işlemci Ryzen olduğu için ama OC de gerekebilir,o darboğaza RAM de tek başına yeterli gelmez tam olarak,belki çözünürlüğü arttırmayı deneyebilirsin DSR ile.
Oyun içi çözünürlük ölçeklemeyi yükselt. Daha keskin bir görüntü alırsın ve darboğaz azalır.
En çok oynadığım oyunlardan biri de Valorant eski sistemim Ryzen 5 2600 ve 1660S ile daha çok FPS alıyordum onun için ne yapmam lazım?
Çözünürlük yükseltme gibi bir seçeneğim yok Ultra'da oynasam bile sonuç aynı.

Oyun bozuk senin burada zannettiğin darboğaz multiplayer ve haritalar kaynaklı. Örnek;

En çok oynadığım oyunlardan biri de Valorant eski sistemim Ryzen 5 2600 ve 1660S ile daha çok FPS alıyordum onun için ne yapmam lazım?

Bu mümkün değil. 3600 aynı koşullarda 2600'den her zaman daha fazla FPS verir. Ekran kartı 1660S olmuş 3060 olmuş fark etmez.

Nvidia denetim masasında DSR ile manuel olarak ölçekleme yapabilirsin desteklemeyen oyunları. Ne derece fark eder bilmiyorum.

Ayrıca ram eklemen de bir miktar yardımcı olacaktır, özellikle drop yaşıyorsan rahatlatır.

Oyun bozuk senin burada zannettiğin darboğaz multiplayer ve haritalar kaynaklı. Örnek;

Bu mümkün değil. 3600 aynı koşullarda 2600'den her zaman daha fazla FPS verir. Ekran kartı 1660S olmuş 3060 olmuş fark etmez.

Sadece bir oyun kaynaklı bir sorun değil başka oyunların sonuçlarını da paylaşacağım, ayrıca çok net hatırladığım bir konu çünkü eski sistemi mi bırakalı 3 gün oldu eski sistemim ile çok daha iyi FPS alıyordum.

Çözünürlüğü yükseltmek darboğazı azaltır zaten,FPS'i çoğu oyunda düşürür kimi oyunda en fazla aynı seviyede tutar darboğazı açtığı için,FPS'i arttırmanın tek yolu donanımsal işlem,o da önce OC yetmezse dual channel Ram,başka çaresi yok işlemci değişimi dışında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı