Ryzen 5 3600 RX 5700 XT darboğaz

kayhancetts

Decapat
Merhabalar;

Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT kullanıcısıyım. CoD MW oyununda başıma gelen bir durum hakkında yardımlarınızı rica edeceğim.

CPU kullanımı %80 ve GPU kullanımı %75 ila 85 arası dolasıyor oyun esnasında.

GPU ve CPU sıcaklığım Max 68 C'yi gördü. İnternet'ten izlediğim videolarda GPU kullanımının daha yüksek olduğunu gördüm diğer kullanıcılarda.Ultra ayarlarda da daha fazla fps aldıklarına da şahit oldum.

Not: İşlemci boştayken bile 71 C'leri gördüğü için BIOS'tan "CPU ratio" ayarını Auto'dan, 38'e çekmiştim ki işlemci 3800 MHz hızında çalışıyor. Çünkü kafasına göre saçma sapan voltaj değişikliği oluyordu anlık olarak. Ve oyunlar oynanmaz hala geliyordu.

3800 MHz sabit çalıştığı için mi darboğaz oluyor. 4 GHz veya 4.2 GHz'e çıkarmalı mıyım?(Ki mevcut soğutucumla sanmıyorum).

Bu arada Driver sürümüm Adrenaline 2020.

Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.

İyi forumlar

Sağlıklı günler dilerim.

Ram kaç gb

Ryzen 5 3600
Sapphire rx 5700 xt pulse
G skill flare x 2x8 3200mhz
Sisteme sahibiyim. Warzone da darboğaz yaşamıyorum. Ramin 8 gb ise en yüksek ayarlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.12 gb önerilmiş çünkü.
İşlemcinin sabit hızda çalışması daha iyi öbür türlü çok dalgalanıyor voltaj. Ben 3.6ghz kullanıyorum şuanlık yeterli geliyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…