Ryzen 5 3600 RX 5700XT sistem toplama

Belki farklı sitelerden toplanırsa daha uyguna gelebilir ama montajla uğraşmak istemiyorsunuz sanırım.

Ekran kartı, işlemci, SSD güzel. Anakart da idare edecek, giriş seviye bir model. Overclock ile pek işiniz yoksa alabilirsiniz. Kasa, RAM ve güç kaynağı değiştirilebilir.

Bu güç kaynağı eski bir platform kullanıyor forumda sürekli söyleniyordu. Şuraya bir göz atın, fiyatının uygun olmasının bir sebebi var.

Bu kasayı bilemiyorum. Önü mesh güzel duruyor ama marka tanınan bir marka değil.

Kasa + güç kaynağı birlikte şunu önerebilirim,

Sadece kasa,

Güç kaynağı,

RAM olarak 3000 MHz GeIL yerine 3200 MHz G.Skill seçebilirsiniz,

Hocam hazır sistemi özelleştirerek aldığım için her istediğim parçayı ekleyemiyorum sistemin izin verdiği parçaları ekleyebiliyorum. Birincisi güç kaynağının çok iyi olmadığını biliyorum fakat bütçem şuan kısıtlı olduğu için bunu tercih ettim beni 2-3 ay idare ettikten sonra daha kaliteli bir psu ile değiştirmeyi düşünüyorum. Umarım beni 2-3 ay dahi idare edemicek kadar kötü değildir diye ümit ediyorum. İkincisi sistemi tek tek parça halinden toplayınca 8200 tl yi geçiyor yani sizin söylediğiniz şeyleri de katarsak 9 a yaklaşıyor. Fakat hazır sistemi özelleştirerek alınca biraz daha uyguna geliyor. Şuan bütçem 7500 ileride psuyu kesin değiştirmeyi düşünüyorum. 3000Mhz ram ile 3200Mhz ram arasında cok fark varmı bilmiyorum yada çok önemli bi detaymı? Yorumunuz için teşekkür ederim

Sana tek tavsiyem NVIDIA yonga setli kartlara yönel.

Hocam önceden düşünüyordum ama şu an da mantıklı gelmiyor. Yani 3000 serisi kartlar duyuruldu şu an da 2000 serisi karta para yatırmak bana mantıksız geliyor. Bir yandan 3000 serisi kartada bütçe yetmiyor iş böyle olunca mecbur AMD'ye yönelmek zorunda kaldım. Normal de RTX 2070 almayı düşünüyordum ama 3000 serisi kartların fiyatı ve performansı 2000 serisinden soğuttu beni. Bir yandan para biriktirmeye devam edeyim belki RTX 3000 kartlı sistem toplarım diyorum fakat dolar her gün şaha kalkıyor biriktirdiğim para her gün eriyor o yüzden artık beklemekte çok baydı beni.

Haklısınız.

3000 MHz vs 3200 MHz çok önemli değil ama Ryzen işlemciler olabildiğince yüksek frekanslı RAM ister sadece fiyatı aynı ve daha hızlı diye atmıştım. Hazır sistem olduğunu bilmiyordum, o zaman diğer parçalar için yapılabilecek bir değişiklik yok.

Güç kaynağı tabii ki götürecektir. Hatta belki daha uzun götürür. Bir süre sonra hepsi bozuluyor ama önemli olan kalitesi. Ne zaman gideceğini bilemiyoruz, o sebeple şu an az para verip düşük kalite almaktansa üzerine biraz daha koyup daha iyisini alabilirsiniz demek istedim ama güç kaynağı değişmiyorsa problem değil.

Sinerji'den topladığımda 7960 TL oluyor. Montajla 8030 TL. Dediğinize yaklaştı evet.

Tek tek toplarsak 7785 TL.

3721,12 TL
1614 TL
528,17 TL
354 TL
540 TL
Kargo dahil 598 TL

Kasa,

430 TL
veya
519 TL

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Ayriyetten bilgisayarı sinerjiden toplamam mantıklımı sizce güvenilir bi yermi sorun çıkarırlar mı bana ileri de bi arıza olursa sizin daha önce alışverişiniz oldumu buradan?

Sinerji güvenilir. B450 Tomahawk MAX anakartımı ve AOC 24G2U monitörümü oradan aldım. Henüz bir sorun yaşamadım. Sorun yaşayanlar var mı elbette var ancak diğer firmalara göre daha az bence. Her firmada illa ki ufak tefek talihsizlikler oluyor. Bence alışverişe yapılabilecek en iyi yerlerden biri. İçinizin rahat etmesi için araştırın derim gerçi mutlaka bakmışsınızdır.

Hocam her şey için çok teşekkür ederim kafamda ki birçok soru işaretini giderdin. Bakalım haftaya almayı düşünüyorum inşallah sıkıntısız bir alışveriş gerçekleştiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…