Ryzen 5 3600 RX 5700XT sistem toplama

Hocam Gigabyte yerine Sapphire alsanız bence daha mutlu olursunuz. Şu ana kadar forumlarda Sapphire marka ekran kartının WattMan hatası alan bir insan görmedim. MSI Gaming X veya Gigabyte alıp siyah ekran hatası alan çok.

Hocam Sapphire'yi stoklarda bulamıyorum bir de 400 TL'lik bir fark var arada Sapphire'yle Gigabyte arasında.
Sinerji güvenilir. B450 Tomahawk Max anakartımı ve AOC 24G2U monitörümü oradan aldım. Henüz bir sorun yaşamadım. Sorun yaşayanlar var mı elbette var ancak diğer firmalara göre daha az bence. Her firmada illa ki ufak tefek talihsizlikler oluyor. Bence alışverişe yapılabilecek en iyi yerlerden biri. İçinizin rahat etmesi için araştırın derim gerçi mutlaka bakmışsınızdır.

Hocam size bir şey daha soracağım bazı kişiler RX 5700 XT için 750W pusu gerektiğini yazmış forumlarda özellikle MSI Gaming X modeli için. Fakat ben internetten Gigabyte RX 5700 XT modeline baktığım zaman önerilen PSU 600W gözüküyor bu sorun yaratır mı?
3000 MHz vs 3200 MHz çok önemli değil ama Ryzen işlemciler olabildiğince yüksek frekanslı RAM ister sadece fiyatı aynı ve daha hızlı diye atmıştım. Hazır sistem olduğunu bilmiyordum, o zaman diğer parçalar için yapılabilecek bir değişiklik yok.

Güç kaynağı tabii ki götürecektir. Hatta belki daha uzun götürür. Bir süre sonra hepsi bozuluyor ama önemli olan kalitesi. Ne zaman gideceğini bilemiyoruz, o sebeple şu an az para verip düşük kalite almaktansa üzerine biraz daha koyup daha iyisini alabilirsiniz demek istedim ama güç kaynağı değişmiyorsa problem değil.

Sinerji'den topladığımda 7960 TL oluyor. Montajla 8030 TL. Dediğinize yaklaştı evet.

Tek tek toplarsak 7785 TL.

3721, 12 TL.
1614 TL.
528, 17 TL.
354 TL.
540 TL.
Kargo dahil 598 TL.

Kasa,

430 TL.
Veya.
519 TL.

Hocam size çok fazla soru soruyorum kusura bakmayın :)
Yukarıda linkini attığım Corsair 650W PSU sharkondan iyi mi sizce? Sharkon yerine tercih edilebilir mi kaliteli midir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı