Ryzen 5 3600 sıcaklık değerlerim normal mi?

Tarslan35

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci :)
Merhaba Ryzen 5 3600 ve Wraith Prism kullanıyorum. Nnormalde ses takıntım olduğu için bir sıvı soğutmaya acilen geçmeyi düşünüyordum ama bazı sebeplerden bunu erteleyip tanıdığım bir arkadaştan kullanmadığı Wraith Prism soğutucuyu aldım ama beklentimi karşılamadı yine boştayken veya basit bir oyundayken bile ses çıkarıyor ayrıca ısınma konusunda da anormal değerler var gibi geliyor (45-65*) bu konuda şu an sadece Rocket League oynarken ekran görüntüsü aldım bilen arkadaşlar istedikleri testleri uygulamam için yazabilir test edip gerekli değerleri paylaşırım dipnot olarak paylaşmak istiyorum kasam Gamepower WarCry içerisinde toplam 9 adet 120mm 2 adet 80mm egzoz fan mevcut.

Sistem
MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio.
Ryzen 5 3600 Wraith Prism
MSI B450M Gaming Plus.
Corsair Vengeance 8x3 DDR4 RAM 3600MHz.
Gamepower WarCry Kasa.
Gamepower 6X ARGB Fan 120mm.
Cooler Master 3X MF120 Halo ARGB.
Be Quiet 2X Pure Wings 2 80mm

Dosya Ekleri

• technopat amd.png
    technopat amd.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 93
Dostum yani şey var denetim masasında işlemci güç yönetimi vb. onda 100 de ise çok normal ama 98 de ise bir anormallik var ben diyeyim.

Denetim Masası hocam oradan düşürerek bayağı düşürürsünüz sıcaklığı ama performansa bayağı etki ediyor çok ısınıyorsa yapabilirsiniz.

Sorunum bu değil hocam :) değerlerim normal mi bunu merak ediyorum eğer normalse ona göre aksiyon alacağım veya benim mi bir hatam var onu öğrenmek istiyorum.

Merhaba Ryzen 5 3600 ve Wraith Prism kullanıyorum. Nnormalde ses takıntım olduğu için bir sıvı soğutmaya acilen geçmeyi düşünüyordum ama bazı sebeplerden bunu erteleyip tanıdığım bir arkadaştan kullanmadığı Wraith Prism soğutucuyu aldım ama beklentimi karşılamadı yine boştayken veya basit bir oyundayken bile ses çıkarıyor ayrıca ısınma konusunda da anormal değerler var gibi geliyor (45-65*) bu konuda şu an sadece Rocket League oynarken ekran görüntüsü aldım bilen arkadaşlar istedikleri testleri uygulamam için yazabilir test edip gerekli değerleri paylaşırım dipnot olarak paylaşmak istiyorum kasam Gamepower warcry içerisinde toplam 9 adet 120mm 2 adet 80mm egzoz fan mevcut.

Sistem.
MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio.
Ryzen 5 3600 Wraith Prism.
MSI B450M Gaming Plus.
Corsair Vengeance 8x3 DDR4 RAM 3600MHz.
Gamepower warcry kasa.
Gamepower 6X ARGB fan 120mm.
Cooler Master 3X MF120 Halo ARGB.
Be Quiet 2X Pure wings 2 80mm.

Hocam tam yukte en fazla o sogutucuyla 70-75 olması lazım bosta ise 38-45 civarı olması lazım.

Hocam tekrar soruyorum 100 olması veya 98 olmaması gereken kısımı nerede görüntüleyebilirim?

Denetim Masası'ndan pil ayarlarından hocam sonra dengeli olacak orada da özelleştire tıklayın ondan sonra biraz aşa inin işlemci güç yönetimi olacak işlemci yüksek performans olacak ona tıklayın 100 de 100 olması lazım 98'e düşürün.(Performansa etki edicek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı