Çözüldü Ryzen 5 3600 sistem açılırken mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

soulmactep

Hectopat
Daha fazla  
Yeni anakart RAM ve işlemci aldım. Bir türlü aşamadım bu sorunu. Yardımcı olabilecek var mı?

Anakart MSI B450 PRO.
Işlemci Ryzen 5 3600.
Ekran kartı GTX 970.
240 GB SSD 500 GB HDD var.

Biostanmi yapiliyor bunlar hocam.

Galiba Ryzen Master üzerinden de yapılıyor ancak ben BIOS üzerinden yaptım ve oradan yapılmasını tavsiye ederim. İnternette işlemci + anakartınızı yazıp undervolt yazarsanız bir sürü rehbere ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben öyle yapmıştım ve şansıma yine Technopat'tan bulmuştum rehberi, kendi anakartım için.

Undervolt için aslında 1usmus (Yuri Bubliy) adlı AMD çalışanının bir geliştirdiği program var. Programı buradan indirip ve inceleyebilirsiniz. AMD Ryzen 3000 serilerinde çalışmakta şimdilik. Programın amacı düşük voltaj ile yüksek işlemci hızı sağlamak. Çok detaylı ve teknik bir konu. Tabi derinlemesine araştırma yapmadan böyle bir işe kalkışmayın derim.

Artı -1 Eksi
Arkadaşlar, ne UV'si? Ne saçmalıyorsunuz? Ortada daha döküm dosyası yok, bir şey yok. Bir kullanıcı sorununu öyle çözmüş olabilir fakat her mavi ekran her sistemde aynı değil!

Bir de program önerilmiş, şaka gibi! Açılmayan sistemde ilgili program nasıl çalışacak? Akıl var, mantık var!

@soulmactep sorumu cevaplar mısınız?
Güvenli mod vb. seçenekler de mi çalışmıyor? Herhangi bir hatayla karşılaşıyor musunuz?
Bu soruma ek olarak, herhangi bir hatayla karşılaşıyorsanız hangi hatayla karşılaşıyorsunuz?

Hocam PC hiçbir sekilde acilmiyor ki BIOS guncelledim yine ayni. Windows 7 kurulu SSD'de o yuzden olabilir mi?
Siz Windows 7 kurulu SSD olan ve oradan boot eden bir sistemden; anakartı, işlemciyi, ramleri söküp başka bir anakart-işlemci-ram kiti taktınız ve mavi ekran hatası alıyorsunuz doğru mu ?

Arkadaşlar, ne UV'si? Ne saçmalıyorsunuz? Ortada daha döküm dosyası yok, bir şey yok. Bir kullanıcı sorununu öyle çözmüş olabilir fakat her mavi ekran her sistemde aynı değil!

Bir de program önerilmiş, şaka gibi! Açılmayan sistemde ilgili program nasıl çalışacak? Akıl var, mantık var!

@soulmactep sorumu cevaplar mısınız?

Bu soruma ek olarak, herhangi bir hatayla karşılaşıyorsanız hangi hatayla karşılaşıyorsunuz?

Güvenli mod ile çalıştırdığımda da sonuc degismedi, Windows 10 format atıp sorun cözüldu hocam. Teşekkürler yardimlariniz için.

Siz Windows 7 kurulu SSD olan ve oradan Boot eden bir sistemden; anakartı, işlemciyi, RAM'leri söküp başka bir anakart-işlemci-RAM kiti taktınız ve mavi ekran hatası alıyorsunuz doğru mu?

Evet hocam Windows 10 formatladım sorun kalmadi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı