Windows 10 yeniden başlatılamıyor

Caesar Edit

Megapat
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Avrasya Üniversitesi Öğrenci
RAM
4x8 3200Mhz C16
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB
Ekran kartı
MSI RTX2060
Anakart
Gigabyte B450 AORUS ELITE
İşlemci
Ryzen 5 2600X
Benim sorunum gerçekten inanılmaz bir karmaşıklığa sahip ama en özet haliyle örneğin Photoshop üzerinde bir fotoğrafa efekt attıktan sonra bilgisayar bunu işleme koyarken mavi ekran hatası veriyor ve yeniden başlatıyor bilgisayarı. Ama bu sefer internetim gidiyor Ethernet kablosu yok uyarısı alıyorum. Manuel olarak yeniden başlat/kapat yaptığımda bilgisayar asla kapanmıyor 24 saatten fazla yeniden başlatılıyor ekranında beklediğini gördüm. Ben reset tuşuna basınca her şey düzeliyor. Sizce sorun nedir? Format atmayı düşünüyorum yazılımsaldır diye.

Gerçekten tüm çalışmalarım çöpe gidiyor yaptığım kurgular vs. yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Benim sorunum gerçekten inanılmaz bir karmaşıklığa sahip ama en özet haliyle örneğin Photoshop üzerinde bir fotoğrafa efekt attıktan sonra bilgisayar bunu işleme koyarken mavi ekran hatası veriyor ve yeniden başlatıyor bilgisayarı. Ama bu sefer internetim gidiyor Ethernet kablosu yok uyarısı alıyorum. Manuel olarak yeniden başlat/kapat yaptığımda bilgisayar asla kapanmıyor 24 saatten fazla yeniden başlatılıyor ekranında beklediğini gördüm. Ben reset tuşuna basınca her şey düzeliyor. Sizce sorun nedir? Format atmayı düşünüyorum yazılımsaldır diye.

Gerçekten tüm çalışmalarım çöpe gidiyor yaptığım kurgular vs. yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
Sen bir CrystalDiskINFO ile SSD'lerini HDD'lerini kontrol ederek işe başla.

Sonra şunu yap.

Sonra bir de minidump varsa koy herkese açık, bakılsın.

Sen bir CrystalDiskINFO ile SSD'lerini HDD'lerini kontrol ederek işe başla.

Sonra şunu yap.

Sonra bir de minidump varsa koy herkese açık, bakılsın.
Minidump klasörüm bomboş niye öyle anlamadım. Disklerde de C(M2),D(M2),E(SSD) dahili F,G,K ise taşınabilir harddisk.

Dosya Ekleri

• DISK INFO.png
    DISK INFO.png
    67,3 KB · Görüntüleme: 7
  • komut.png
    komut.png
    20,3 KB · Görüntüleme: 6
  • minidump.png
    minidump.png
    26,8 KB · Görüntüleme: 8
Minidump klasörüm bomboş niye öyle anlamadım. Disklerde de C(M2),D(M2),E(SSD) dahili F,G,K ise taşınabilir harddisk.
Sorun ne zamandan beri var?

SFC temiz, o kadar reset'e rağmen ciddi bir problem yok ana sistemde görünen - reset sebepli.

C: 1TB Kingston SSD, durumu iyi. - Win buradadır herhalde, diğer programlar da burada mı? Pshop Prem AE?

D - E durumları nasıl? Görsel veya yazınsal belirtmemişsim.

Pshop Prem vs... orjinal mi kırık mı? Win 11 mi?

Taşınabilirler sürekli takılı mı ki? Sürekli takılı değilse onların konuyla ilgisi yoktur, prefetch yapacak birine benzemiyorsun zaten.

Mavi ekran sorunu bilgisayarı topladığım yıldan(2019) beri var, o zamanlarda bir hata kodu falan da yazıyordu. Fakat bu Photoshop veya başka bir programda zorlanıp kapanma ve açılmama olayı ise son 1 yıldır falan var kesinlikle çözemedim.

Diğer diskler C'den daha sağlıklı %99 hepsi, evet Windows ve programlar C'de kurulu.

Adobe'u orijinal kullanıyorum.

Taşınabilirler takılı olsa da olmasa da yapıyor sorunu.

Şöyle diyim son 1 yılda tahminimce 200-300'den fazla reset yemiştir bu bilgisayar, 2019'dan bu yana 3-4 bindir belki de. Bilgisayarı topladığımdan bu yana sadece M2 eklemesi ve RAM takviyesi yapmıştım ama yıllar önce bu forumda bu RAM'lerin bu anakart ile hiçbir uyumluluğu olmadığı söylenmişti konuyu bulamadım şu an maalesef.

Mavi ekran sorunu bilgisayarı topladığım yıldan(2019) beri var, o zamanlarda bir hata kodu falan da yazıyordu. Fakat bu Photoshop veya başka bir programda zorlanıp kapanma ve açılmama olayı ise son 1 yıldır falan var kesinlikle çözemedim.

Diğer diskler C'den daha sağlıklı %99 hepsi, evet Windows ve programlar C'de kurulu.

Adobe'u orijinal kullanıyorum.

Taşınabilirler takılı olsa da olmasa da yapıyor sorunu.

Şöyle diyim son 1 yılda tahminimce 200-300'den fazla reset yemiştir bu bilgisayar, 2019'dan bu yana 3-4 bindir belki de. Bilgisayarı topladığımdan bu yana sadece M2 eklemesi ve RAM takviyesi yapmıştım ama yıllar önce bu forumda bu RAM'lerin bu anakart ile hiçbir uyumluluğu olmadığı söylenmişti konuyu bulamadım şu an maalesef.
Şu an anlattıkların arasında bir bağlantı kuramadım, sadece sistemi aldığından beri olan bir problemle 6 yıldır saçlarını beyazlatma sabrını takdir ettim. Ne işler kaybolmuştur...

CPUZ veya Aida64 gibi bir programdan RAM, anakart, bios gibi bütün bileşen bilgileri yazarsan çapraz kontrol yapalım.

Tahmin bile edemezsin ne çileler çektiğimi.
Eke bıraktım tüm CPUZ bilgilerimi.

Dosya Ekleri

• c1.png
    c1.png
    26,7 KB · Görüntüleme: 3
  • c2.png
    c2.png
    19,2 KB · Görüntüleme: 3
  • c3.png
    c3.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 3
  • c4.png
    c4.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 3
  • c5.png
    c5.png
    21,4 KB · Görüntüleme: 2
Tahmin bile edemezsin ne çileler çektiğimi.
Eke bıraktım tüm CPUZ bilgilerimi.
Bak RAM kısmında XMP destekli yazıyor - bu zaten Intel için üretilmiş bir RAM seti demek.
Eğer bir de senin anakartında AMD için XMP'nin karşılığı EXPO seçiliyse veya Auto ise, çökme sebebi doğrudan budur.

İşlemcine uygun RAM, SSD ve M2 listesine anakart sayfasından ulaşabilirsin, gitmişken BIOS'a da göz atmalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı