Ryzen 5 3600 sistem bir anda kendini kitliyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Eczacı
  • işlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz ( 4.2 GHz maX) AM4 işlemci
  • anakart: MSI B450 Tomahawk Max DDR4 3200+MHz(OC) USB 3.1 anakart
  • ekran kartı: Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8 GB DDR5 256 Bit
  • RAM: G.Skill rıpjawsv DDR4 8 GB 3200 MHz CL16 - 2 tane
  • SSD: Samsung 860 Evo SATA 3.0 500 GB
  • kasa: Gamemax 6X12CM fan 650W 80+

Kasayı dün dizdim. Bileşenleri ayrı ayrı değiştirip işlemci ve anakart haricinde hepsini denedim. Sıkıntım durduğu yerde bile bilgisayar bir anda kendini kitliyor. Resetleyene kadar hiçbir işlem yapmıyor. Dediğim gibi tüm parçaları değiştirip denedim. Anakart BIOS dahil her şeyin en son sürümlerini yükledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartından wattman hatası alıyor olabilirsiniz. Genellikle psu ucu ucuna yeten sistemlerde bulunan ekran kartları kendini korumaya almak için kitlenir.
Hocam çok kaliteli olmasa da 650W 80+ bence yeterli gelmesi gerekiyor.
PSU'yu degistirmeyi deneyin. Eger sorun PSU'da da degilse buyuk ihtimalle islemci asiri isiniyordur. Vidasini iyi taktiniz mi fanin?
Evet vida iyi takıldı kontrol de ettim. Sorun psu da değilse ve değiştirirsem çok sorun yaşarım çünkü bütçem kısıtlı hocam.

• işlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz ( 4.2 GHz maX) AM4 işlemci
  • anakart: MSI B450 Tomahawk Max DDR4 3200+MHz(OC) USB 3.1 anakart
  • ekran kartı: Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8 GB DDR5 256 Bit
  • RAM: G.Skill rıpjawsv DDR4 8 GB 3200 MHz CL16 - 2 tane
  • SSD: Samsung 860 Evo SATA 3.0 500 GB
  • kasa: Gamemax 6X12CM fan 650W 80+

Kasayı dün dizdim. Bileşenleri ayrı ayrı değiştirip işlemci ve anakart haricinde hepsini denedim. Sıkıntım durduğu yerde bile bilgisayar bir anda kendini kitliyor. Resetleyene kadar hiçbir işlem yapmıyor. Dediğim gibi tüm parçaları değiştirip denedim. Anakart BIOS dahil her şeyin en son sürümlerini yükledim.
ÇÖZÜLDÜ : Elimdeki cdlerden işletim sistemi kurmuştum. Windows 10u siteden indirip kurunca düzeldi. Herkese teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı