Ryzen 5 3600 sistem için PSU önerisi

meertcyilmaz

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamun aleyküm, uzun süredir sistem toplamaya uğraşıyorum topladığım sistemi aşağıya bırakacağım. 2-3 gündür aşamadığım bir konu var hangi PSU'yu almam gerekir uygun fiyatta bir PSU istiyorum bütçeyi yeteri kadar zorladım ancak 12V kanal muhabbetlerini duyunca iyice kafam karıştı şimdiden teşekkürler.
Anakart: Gigabyte B450M H.
CPU: AMD Ryzen 5 3600.
GPU: MSI Radeon RX 5500 XT 4 GB.
RAM: Adata 8 GB DDR4 3200 MHz.
SSD: 120 GB 550/500mb.
HDD: 1 TB 7200 RPM.

O Sistemi 550W 80+ güç kaynağı rahatlıkla besler. Bütçe dostu ve sisteminizi besleyecek kaliteli bir model olarak kesinlikle bunu öneririm. FSP HV PRO FSP550-51AAC 550W 80+ 120mm Power Supply - incehesap.com 12V Kanal muhabbeti şöyle, örneğin bir atıyorum X markalı 600W güç kaynağı aldınız bunun 80+ sertifikası yok olmadığı zaman 12V kanalından 600W değil de daha düşük bir güç değeri verir. Ama zaten piyasada satılan PSU modellerinin neredeyse tamamı sertifikalı dandik modelleri sistem dışı tutarsak. 12V Kanalı özet olarak güç kaynağının tam olarak kaç W güç verdiğidir.

Çok güzel açıkladınız teşekkür ederim. Peki sizce topladığım sistem nasıl üzer mi ya da daha ucuza daha kaliteli parçalar var mıdır?

İşlemci voltaj sorunlu yani performansı iyi ama voltaj sorunu olduğundan ısınma sorunu yaşayan olduğunu çok görüyorum R5 3600 ve X modelinde bu sorun var. Oyun performansı olarak daha iyi olan I5 10400F modelini de önerebilirim. Ama ileri de RTX serisi bir ekran kartı takarım yayın açarım ve Render yaparım soğutmasını da eklerim derseniz R5 3600 iyi bir seçenek. Bu arada I5 10400F modeli de 2060 Super'e kadar 1080P çözünürlük de besler. Anakart'a gelelim. Anakart olarak Ryzen 5 3600 alırsanız kesinlikle B450M S2H modelini öneririm üstünde mosfet soğutucu bulunduruyor ve yeni çıkacak işlemcileri destekliyor. GPU Olarak aynı fiyat bandında 1650 Super var ve sürücü sorunları bulunmuyor. Bu yüzden 1650 Super modelini öneririm. RAM Olarak kesinlikle 16 GB altını almayın hele ki ileriye dönük bir sistem kuracaksanız. SSD Olarak 120 GB asla yetmez, sistemi kursanız bir iki program yükleseniz doldu bile. Yeni bir sistem de depolama olarak olabilir ama HDD önermiyorum. Onun yerine ikisini de almayıp tek bir 480 GB SSD almanız çok daha mantıklı olur. Ayrıca güç kaynağını seçtik peki elinizde kasa var mı veya aklınızda bir model? Monitör olarak da ne tercih edeceksiniz ve bütçeniz ne?

Çok fazla oyun oynamıyorum yayıncılık vs. düşünmedim hiç, FL Studio kullanıyorum işlemci ve ram isteyen bir program olduğu için ikisine ağırlık vermeye çalıştım o yüzden hdd ekleme gereksinimi de duydum bir nevi sound bank havasında anakart konusuna gelecek olursak dediğinizi dikkate alacağım listede değişiklik yapacağım, 1650 super konusunda hiçbir bilgim yok nasıl sonuç alırım bilmiyorum, kasa olarak çok fazla para harcamak istemedim Zalman S3 model bir kasa düşündüm monitör konusunda da Gamebooster GB-2461CF model bir monitör düşünüyorum. Totalde 6.500 lük bir bütçem vardı bu sistemler 100 200tl aşıyor bütçemi ama yapacak bir şey yok daha iyi bir sistem varsa ona da yönelebilirim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı