Ryzen 5 3600 Sistem Kasma ve Takılma Sorunu

286545

Kilopat
Zamanın Tanığı
Windows'ta çalışma sesi geliyor sürekli, bilgisayarımı açıp harddiske giriyorum, biraz kasıyor. Bir dosya indireceğim linke tıklıyorum, indirme onay penceresinin çıkması saniyeler sürüyor. İki oyunda denedim, ikisinde de anlık takılma oluyor. (Bir tanesinde özellikle kötüydü, birkaç saniyede bir yarım saniye kadar donuyor) Windows 10 TR 64 Bit yeni kuruldu ve sürücüler güncel. Bilgisayarı kendimiz topladık.

Bilgisayarımın özellikleri şöyle:

Ryzen 5 3600
Arctic Freezer'e-Sports 34 Duo CPU soğutucu
Sapphire 5700 XT Nitro+
16 GB (2x8GB) Crucial RAM @3000 MHz CL15 (XMP)
M. 2 SSD XPG SX8200
Samsung CHG70 monitör 144 Hz 1MS

Son düzenleyen: Moderatör:
Binbir ihtimalin içerisinden bugün kurduğum MSI Afterburner ve Riva Tuner ile onun onscreen overlayi aklıma geldi. Riva Tuner'i kapatınca sorun düzeldi, kaymak gibi görüntüyle oynuyorum şu an.
Bu akşam da Apex Legends'da da (daha Training kısmında) ve ABZU adlı oyunda kasma, anlık donma yapıyor. Sorunun Riva Tuner'la ilgisi olduğunu sanmıyorum. Dün akşam sorunsuz oynamıştım, ama o değişkeni bir türlü bulamıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı