Ryzen 5 3600 sistem nasıl?

AMD 4000 serisi dizüstü bilgisayarlar için değil miydi? Ayrıca RTX teknolojili GTX kartlar derken 1660 Super gibi kartları mı kast ediyorsunuz?

Masaüstü için de var ama ofis bilgisayarları için. İçinde grafik birimi bulanan(Vega7) Pro işlemciler. Bu sistemle alakası yok. Bu arada ilk olarak konu sahibinin bilgisayar toplama amacını öğrenmemiz lazım. Eğer oyun ise biraz saçma bir sistem olmuş.

Masaüstü için de var ama ofis bilgisayarları için. İçinde grafik birimi bulanan(Vega7) Pro işlemciler. Bu sistemle alakası yok. Bu arada ilk olarak konu sahibinin bilgisayar toplama amacını öğrenmemiz lazım. Eğer oyun ise biraz saçma bir sistem olmuş.
Dahili ekran kartının olması bir şey değiştirir mi? Hepsinde Vega yok. Dizüstünde oyunu da iyi çalıştırıyor masaüstünde de çok bir şey değişmez belki daha iyi olur.

AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.

MSI B550-A PRO 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DP ATX anakart.

XFX AMD Radeon RX 570 rs XXX ed. 4 GB OC+ 256 Bit GDDR5 ekran kartı.

Longline DDR4 3200MHz 8 GB storm soğutuculu RAM.

480GB SSD.
Toplam 4600 sizce uygun mu?
500W PSU.
Ssd markası ne? ekran kartı biraz düşük kalmış sanki + olarak bütçeniz varsa bir 8 daha alın.

AMD 4000 serisi masaüstüne de çıktı diye biliyorum. 1660 Super gibi aynen lakin Super olmasına gerek yok.Işın İzleme (Ray Tracing) Teknolojisine Sahip Ekran Kartları (webtekno.com)

Ne kadar çıkmış olsa bile içinde grafik birimi bulunan işlemciler. Ofis bilgisayarları için. Oyun veya render ile uzaktan yakından alakaları yok.

Dahili ekran kartının olması bir şey değiştirir mi? Hepsinde Vega yok. Dizüstünde oyunu da iyi çalıştırıyor masaüstünde de çok bir şey değişmez belki daha iyi olur.

Lütfen biraz araştırın. Kendi varsayımlarınızla öneri yapıyorsunuz.
Edit: @7ali7mert7 Yine ben yazayım siz zahmet etmeyin. İçinde grafik birimi bulununca işlemcinin fiyatı artıyor. Eğer ki APU oyun sistemi toplanacak ise, 3. nesil APU'lar var. Eğer normal sistem toplanacak ise, içinde grafik birimi bulunmayan aynı fiyatta daha güçlü işlemciler var. 4. nesil işlemciler tamamen ofis bilgisayarları için. Grafik birimi "görüntü versin yeter" modunda, işlemci gücü gayet iyi.

Son düzenleme:
Psu' yu bilmiyorum ama güzel sistem olmasına karşın AMD 3000 serisi beğenilen bir seri değil biraz daha koyup 4000' e geç bence ve ekran kartını da yükseltebilirsin şahsi kanaatim RTX teknolojili GTX kartlarından alman.
Ha? RTX teknolojili GTX kart?

AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.

MSI B550-A PRO 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DP ATX anakart.

XFX AMD Radeon RX 570 rs XXX ed. 4 GB OC+ 256 Bit GDDR5 ekran kartı.

Longline DDR4 3200MHz 8 GB storm soğutuculu RAM.

480GB SSD.
Toplam 4600 sizce uygun mu?
500W PSU.

Fiyat güzelde ekran kartı bayağı düşük kalmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı