Ryzen 5 3600 sistem nasıl?

Ne kadar çıkmış olsa bile içinde grafik birimi bulunan işlemciler. Ofis bilgisayarları için. Oyun veya render ile uzaktan yakından alakaları yok.

Lütfen biraz araştırın. Kendi varsayımlarınızla öneri yapıyorsunuz.
Edit: @7ali7mert7 Yine ben yazayım siz zahmet etmeyin. İçinde grafik birimi bulununca işlemcinin fiyatı artıyor. Eğer ki APU oyun sistemi toplanacak ise, 3. nesil APU'lar var. Eğer normal sistem toplanacak ise, içinde grafik birimi bulunmayan aynı fiyatta daha güçlü işlemciler var. 4. nesil işlemciler tamamen ofis bilgisayarları için. Grafik birimi "görüntü versin yeter" modunda, işlemci gücü gayet iyi.
Ben de zaten gördüğüm kadarıyla konuşuyorum. Ben de bilgisayar aldığım için (Dizüstü) araştırma gereği dolayı bir takım kullanıcı yorumlarını da gördüm bunların çoğu dizüstü içindi ama masaüstü için olan yorumları da gördüm. Edindiğiniz bilgiler değerli bilgiler ama bu bilgiler benim gördüğüm kadarıyla gerçeğe pek yansımamış. Eğer öyle olduğuna inansam idim ben de 3000 serisi alırdım.

Ben de zaten gördüğüm kadarıyla konuşuyorum. Ben de bilgisayar aldığım için (Dizüstü) araştırma gereği dolayı bir takım kullanıcı yorumlarını da gördüm bunların çoğu dizüstü içindi ama masaüstü için olan yorumları da gördüm. Edindiğiniz bilgiler değerli bilgiler ama bu bilgiler benim gördüğüm kadarıyla gerçeğe pek yansımamış. Eğer öyle olduğuna inansam idim ben de 3000 serisi alırdım.

Neden anlamamakta ısrar ediyorsun? Sen laptop almışsın, biz masaüstünden bahsediyoruz. Sana güzelce nedenini açıkladım. Şu forumda oyun-render için 4. nesil öneren bir tane Allah'ın kulu bulamazsın. Kusura bakma ama madem bilmiyorsun, insan bir açar Google'ye bakar. Araştırır...

Edit: Al bak aynı fiyatta olan 3. nesil ve 4. nesil işlemciler:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangisi daha iyi sen karar ver. Video resminde ki fiyata bakma. TR'de aynı fiyata satılıyorlar.

Dostum buralar pek sana göre değil sanırsam yol yakınken vazgeç. Adamlar sana açıklama yapıyor sen hala burnunun dikine gidiyorsun. Bu bağlamda bilmeyen insanları da yanlış yönlendiriyorsun. Bir insanın parasını çöpe atmasına sebep olabilirsin.

Neden anlamamakta ısrar ediyorsun? Sen laptop almışsın, biz masaüstünden bahsediyoruz. Sana güzelce nedenini açıkladım. Şu forumda oyun-render için 4. nesil öneren bir tane Allah'ın kulu bulamazsın. Kusura bakma ama madem bilmiyorsun, insan bir açar Google'ye bakar. Araştırır...

Edit: Al bak aynı fiyatta olan 3. nesil ve 4. nesil işlemciler:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangisi daha iyi sen karar ver. Video resminde ki fiyata bakma. TR'de aynı fiyata satılıyorlar.

Üsluplarınız gerçekten çok gaddarca benlik bir sorun yok ama hayatı böyle nasıl yaşıyorsunuz garip.
Sadece FPS e bakıyorsak alınsın o vakit bunun ısı konusu var harcadığı voltaj değeri var.
Ayrıca yazımı istediğiniz yönden alıp eleştirmeyin masaüstü yorumlarını da gördüm dedim amaç haklı çıkmak mı doğruya ulaşmak mı?
Ve son olarak güzelce bir anlatım görmedim acaba kişiliğiniz aşağılayıcı bir tutuma bu kadarda mı alışmış onun için normal geliyor bana yazdıklarınız.
Dostum buralar pek sana göre değil sanırsam yol yakınken vazgeç. Adamlar sana açıklama yapıyor sen hala burnunun dikine gidiyorsun. Bu bağlamda bilmeyen insanları da yanlış yönlendiriyorsun. Bir insanın parasını çöpe atmasına sebep olabilirsin.
Ben bir açıklama görmüyorum dediğinin aynısını söylemiş bu açıklama olmuyor neden dahili ekran kartlı daha kötü oluyor bir anlatım yok. "O işlemciler görüntü versin yeter modunda" he iyi tamam o zaman.

Son düzenleme:
Psu' yu bilmiyorum ama güzel sistem olmasına karşın AMD 3000 serisi beğenilen bir seri değil biraz daha koyup 4000' e geç bence ve ekran kartını da yükseltebilirsin şahsi kanaatim RTX teknolojili GTX kartlarından alman.
Çokomelli bir yorum olmuş. 6'dan 7'den dolar da toplayalım mı başkanım?

Üsluplarınız gerçekten çok gaddarca benlik bir sorun yok ama hayatı böyle nasıl yaşıyorsunuz garip.
Sadece FPS'e bakıyorsak alınsın o vakit bunun ısı konusu var harcadığı voltaj değeri var.
Ayrıca yazımı istediğiniz yönden alıp eleştirmeyin masaüstü yorumlarını da gördüm dedim amaç haklı çıkmak mı doğruya ulaşmak mı?
Ve son olarak güzelce bir anlatım görmedim acaba kişiliğiniz aşağılayıcı bir tutuma bu kadar da mı alışmış onun için normal geliyor bana yazdıklarınız.

Ben bir açıklama görmüyorum dediğinin aynısını söylemiş bu açıklama olmuyor neden dahili ekran kartlı daha kötü oluyor bir anlatım yok."O işlemciler görüntü versin yeter modunda" he iyi tamam o zaman.

İşte sorun burada. Araştırmıyorsunuz. Kendi kafanızdaki bilgiler ile doğru çıkmaya çalışıyorsunuz. Ne kadar mı enerji harcıyor? Gir internete R5 3600 TDP yaz, R5 4650G TDP yaz bak. Sen zahmet etme ben sana söyleyeyim. İkisi de 65W. Ne kadar mı ısınıyor? Videodan bakabilirsin. İkisi de birbirine çok yakın. Üslubuma gelecek olursak en başta güzelce açıkladım. Anlamayınca, kim ne hak ediyorsa.

Son kez anlatayım. Biraz mantığınızı kullanırsanız anlarsınız. Bu iki işlemcide aynı fiyatta. Birinde grafik birimi yok, diğerinde var. Sizce hangisinin işlemci performansı daha iyidir?

Fiyat güzelde ekran kartı bayağı düşük kalmış.
ne önerirsin
Ssd markası ne? ekran kartı biraz düşük kalmış sanki + olarak bütçeniz varsa bir 8 daha alın.
ekran kartı olarak ne önerirsin
Bende Ryzen 5 3600x gtx1660 super var rx570 takacaksan biraz daha düşür işlemciyi ya da ekran kartını yükselt.Ryzen 5 3600 rtx2070 i bile çalıştırabilir.Boşuna masraf olur o ekran kartına.
çok pahalı :) başka önerin varsa olur
Parçaların bazıları değişebilir, bir bütçe belirtirseniz size daha fazla yardımcı olabiliriz.
5000 TL

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı