Ryzen 5 3600 sistem oyunda kasma problemi

emirhanqzl

Centipat
Dün MSI Gaming B450 ve Ryzen 5 3600 aldım. Birkaç sorum olacak bilgisi olanlar cevaplarsa veya kullananlar sevinirim.

1. Yeniden başlat dediğim zaman yeniden başlatılıyorda 2 dk süre kaldığı oluyor, biraz uzun süre bekliyor, bu neyden kaynaklı?
  2. Benim oynadığım oyunlarda sorunla karşılaşmadım CS:GO ve PUBG'de gayet akıcı sorunsuz ama kardeşimin oynadığı LOL ve Metin2'de sorunlar oluyormuş. LOL'de oyundan atıyor dedi Send report hatası. Metin2'de oyunda ekran kararıyor ve kasıyor dedi. Bunlar daha önceki anakart ve işlemcide olmayan sorunlar.
  3. İşlemci sürekli 4200 OC çalışıyor MSI'de bulunan Command Center ile varsayılan ayarlara alınca 3600 MHz düşüyor bunun sebebi ne olabilir? BIOS'da game boost kapalı.
  4. İşlemci sıcaklığı kendi stock fan ile Command Center'de görünen değerler boşta 44 derece civarı PUBG oyunda 2 saat oynarken baktım 60 65 civarı değerlerdeydi. Yükte 65 normal ama boşta 40 altını görmedim anormal geldi bana. Sizin görüşleriniz nedir?
Cevaplayan görüşünü belirten herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün MSI Gaming B450 ve Ryzen 5 3600 aldım. Birkaç sorum olacak bilgisi olanlar cevaplarsa veya kullananlar sevinirim.

1. Yeniden başlat dediğim zaman yeniden başlatılıyorda 2 dk süre kaldığı oluyor, biraz uzun süre bekliyor, bu neyden kaynaklı?
  2. Benim oynadığım oyunlarda sorunla karşılaşmadım CS:GO ve PUBG'de gayet akıcı sorunsuz ama kardeşimin oynadığı LOL ve Metin2'de sorunlar oluyormuş. LOL'de oyundan atıyor dedi Send report hatası. Metin2'de oyunda ekran kararıyor ve kasıyor dedi. Bunlar daha önceki anakart ve işlemcide olmayan sorunlar.
  3. İşlemci sürekli 4200 OC çalışıyor MSI'de bulunan Command Center ile varsayılan ayarlara alınca 3600 MHz düşüyor bunun sebebi ne olabilir? BIOS'da game boost kapalı.
  4. İşlemci sıcaklığı kendi stock fan ile Command Center'de görünen değerler boşta 44 derece civarı PUBG oyunda 2 saat oynarken baktım 60 65 civarı değerlerdeydi. Yükte 65 normal ama boşta 40 altını görmedim anormal geldi bana. Sizin görüşleriniz nedir?
Cevaplayan görüşünü belirten herkese şimdiden teşekkürler.
Ekran Kartı.

1) HDD veya SSD ile alakalı problemler olabilir. Testini yapın
2)LOL'de ben bir sorunla karşılaşmadım. Oyun içi klasörleri doğrulamayı deneyin.
3)Ryzen Master 'da PBO veya Auto OC açık mı kontrol edin 3.6 stok 4.2 boost olduğu için PBO ile ghz artıyor. Keza artmasında sıkıntı yok bu size performans olarak yansımakta.
4)Sıcaklıkların bir anda zıplayıp tekrar düşmesi bilinen bi durum bios güncellemeriyle bu düzelecektir fakat sizin sıcaklık değerleriniz stok fanla bile çok güzel üzelecek bişi yok. Stok fan ile benim işlemci 80 leri görüyor. Hediye sıvı soğutmayı bekliyorum

1050 Tİ
Windows orijinal mi?
Kasa içi kablolama nasıl?
Kasa içi hava akışı nasıl?
Orijinal. kablo trafiği yok kablolar gizli bölmede. Fan eksoz fan yok önde ve altta fan var. Isı değerleri gece okuduğum kadar bir çok kişide aynı sorun var. Güncelleme ile düzelir galiba yakın zamanda tekrar gelecekmiş güncelleme.
Windows Uefi kurulum yapıldı mı ?
Windows SSd'ye kuruldumu ?
Bios Update ve Chipset Güncel mi ?.
Windows Uefi kurulum yapıldı mı ? ( tam anlamadım sorunuzu fakat bios uptade Vatandan aldığım için onlar yaptı. Windos SSD kurulu sadece sata 1 hdd takmışım 2 ye ssd takmışım az önce düzelttim onu.
1) HDD veya SSD ile alakalı problemler olabilir. Testini yapın
2)LOL'de ben bir sorunla karşılaşmadım. Oyun içi klasörleri doğrulamayı deneyin.
3)Ryzen Master 'da PBO veya Auto OC açık mı kontrol edin 3.6 stok 4.2 boost olduğu için PBO ile ghz artıyor. Keza artmasında sıkıntı yok bu size performans olarak yansımakta.
4)Sıcaklıkların bir anda zıplayıp tekrar düşmesi bilinen bi durum bios güncellemeriyle bu düzelecektir fakat sizin sıcaklık değerleriniz stok fanla bile çok güzel üzelecek bişi yok. Stok fan ile benim işlemci 80 leri görüyor. Hediye sıvı soğutmayı bekliyorum
!) 1 gün önce hiç bir sorun yoktu anakart ve işlemci değiştikten sonra oldu. Acaba format atmalı mıyım bilemedim.
2) Lol silip tekrar yüklemiş yine de sorun olmuş hatta bugün sabah mavi ekran hatası aldım dedi ( video scheduler internal error)
3)

Dosya Ekleri

• 87b868b6-bd29-431d-ad75-d4c2e3ca7cd5.jpg
    87b868b6-bd29-431d-ad75-d4c2e3ca7cd5.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 70
  • 82260e80-8587-403d-9e6b-860c9dcdb2b1.jpg
    82260e80-8587-403d-9e6b-860c9dcdb2b1.jpg
    131,4 KB · Görüntüleme: 70
Egzoz fan olmalı. Ön ve arkada olacak şekilde fan dizilimi yaparsanız daha iyi hava akışı sağlarsınız. Sorun çözülmez elbet ama bilgi olarak paylaşayım.

Temiz bir kurulum yapmanızı öneririm. Denemek lazım yani donanımdan önce yazılımla ilgili kısmı denemek lazım.

Egzoz fan olmalı. Ön ve arkada olacak şekilde fan dizilimi yaparsanız daha iyi hava akışı sağlarsınız. Sorun çözülmez elbet ama bilgi olarak paylaşayım.

Temiz bir kurulum yapmanızı öneririm. Denemek lazım yani donanımdan önce yazılımla ilgili kısmı denemek lazım.
Bilgilendirme için teşekkürler. Eksoz fan alırım en kısa zamanda. Çözüm bulamazsam formata başvuracağım en son. Ben sorunu daha çok 2. nesil anakartların 3. nesil işlemciler için olan bios yazılımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Birkaç yerde bugün yeni bios güncellemesi geleceği yazıyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı