Ryzen 5 3600 sisteme GPU önerisi

NewDAYI

Hectopat
Makaleler
3
Selamlar, öncelikle direkt sistemimi belirteyim;
Ryzen 5 3600 (stok fan)
2x8 Corsair 16 GB 3000MHz RAM.
MSI B450 PRO M.2 Max anakart.
Ben bu sisteme bir tanıdığımdan ASUS TUF RTX 2060 aldım. Lakin hiç memnun kalmadım sıcaklık değerleri aşırı yüksekti ve iade etmek zorunda kaldım. Tekrar bir kart almak istiyorum. Aklıma 5700 ya da 5700 XT geldi. Önerebileceğiniz modelleri nelerdir Nitro bulmak epey zor ve aşırı pahalı ona göre yorum yaparsanız sevinirim. 600 80+ PSU var. Kasam ise Xigmatek sirocon 3 lakin kasayı ben kendim modifiyeledim. Önünü mesh yaptım görsel eklerim. Bu kasada TUF FurMark testinde %81 fan hızıyla 83 derece çalışıyordu. Serin bir kart arıyorum. Sinekliğe aldırış etmeyin toz kaçmasın diye. 😂😂

63E62835-2E18-4990-8BB2-A70135F766AE.png

Sapphire'in Pulse modelleri oldukça başarılı oluyor. XT olanının sanıyorum şu anda en ucuzu burada

5700XT Pulse alabilirsin, ürünle ilgili detaylı konum var.
Bu arada "mesh" diye çektiğin sineklikle hava akışını bozuyor olabilirsin :)
Ön paneli kendim mesh diye yaptım hocam yan kapak camdı kasayı kurdum. Sonra ekran kartı aldım. Kartı takmak için yan camı çıkartıcakken köşesi ufak yere dokundu cam patladı o yüzden sineklik gerdim. Ön tarafın yapımı bana ait.

Ön paneli kendim mesh diye yaptım hocam yan kapak camdı kasayı kurdum. Sonra ekran kartı aldım. Kartı takmak için yan camı çıkartıcakken köşesi ufak yere dokundu cam patladı o yüzden sineklik gerdim. Ön tarafın yapımı bana ait.
Yan taraf kapalı değilse bu şekilde hava akışını engeller.
Ön taraftan gelen soğuk hava ekran kartı ve diğer bileşenlere tam olarak ulaşamdan sineklikten çıkıp gider. Sıcak havayı dışarı atacak olan fanlar da işlevini yitirir. Normalden yüksek sıcaklık alıyor olmanın sebebi bu da olabilir. Alacağın yeni kartta da haliyle normalden yüksek sıcaklıklar görebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı