Ryzen 5 3600 sisteme PSU veya kasa önerisi

Pcisleripc

Hectopat
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GTX1660 Ti.
Anakart: MSI B450 GAMING Plus Max.
SSD: SanDisk 240 GB.
RAM: Corsair Vengeance 2x8 GB 3200 MHz.
2 Tane de HDD var ayrıca.
Bu sisteme 550W yeter mi yetmez mi kararsız kaldım 600W alacağım gibi. 80+ olsun istiyorum.
PSU'lu kasa veya kasa PSU ayrı alabilirim.
Önerilerinizi bekliyorum.
Bütçem kasa + PSU Max 800 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler tavsiyeniz için. 550w veya 600w düşünürken 650w önerdiniz.Gereğinden yüksek watt kullanmanın bir sakıncası var mıdır?
Hocam 550w kesin yeterli midir? Çünkü bir kere alacağım sonra pişman olmak istemiyorum.

Yeterlidir. Gereğinden yüksek Watt kullanmanın zararı yok, prizden ihtiyacı kadar çekiyor elektriği. Ayrıca SSD'yi SanDisk almayın. İyi bir ürün değil. Crucial BX500 240GB'ı alabilirsiniz.

Yeterlidir. Gereğinden yüksek Watt kullanmanın zararı yok, prizden ihtiyacı kadar çekiyor elektriği. Ayrıca SSD'yi SanDisk almayın. İyi bir ürün değil. Crucial BX500 240GB'ı alabilirsiniz.
"İyi bir ürün değil" gibi kesin ve net bir ifade söyleyecek ne yaşadınız tam olarak ?

PSU bir kere alınacak ise geleceğe yönelik olması için yüksek watt tavsiye edilir. Ama @Caner Uncu arkadaşın önerisi daha mantıklı, nedeni ise 1660 Tİ değiştirmeyeceğinizi düşünüyorum o yüzden 550w yeterli. Ancak kafanızda ileride upgrade varsa 650w tercih edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…