Ryzen 5 3600 sistemi yükseltme önerisi

KranlıkPrensi

Kilopat
Arkadaşlar iyi sosyaller, staj maaşımla birlikte topladığım sistemi yükseltmek istiyorum. Sıfır veya 2. el fark etmez, sizce hangi parçalardan başlamalı ve hangi bileşenlere yönelmeliyim?

Sistemim:
2x8 GB RAM.
XFX 5600XT THICC 3. (1.5 yıl önce ufak bir sıkıntı yaşadım fakat şu an sağlam çalışıyor.)
Ryzen 5 3600. (stok fan kullanıyorum.)
MSI A-PRO Max anakart.
Kingston 500 GB M.2 SSD ve 250 GB Kingston SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işlemcini 5600 ile güncellemekle başlayabilirsin. Sonrasında bütçene göre ekran kartını güncellersin.

Aslında satıp AM5 geçilebilir ne kadar bir bütçeden konuşuyoruz?

Ne kadar bütçen olacak?

Şu anda piyası bilmediğimden ekran kartı harici çok yükselmek istemiyorum. Parçadan parçaya değişir tabii ki ama ilk olarak bütçem 4-6k arası diyebilirim. ( Bu paraya yükseltme olmuyorsa 7 8'e de çıkabilirim. )

AM4 bir sistemin var o anakarta en fazla 5800X takılır ki çok gereksiz pahalı olur. 5600 işlemci takılır. Bir işlemci soğutucusu alınır.

Ekran kartı ise bütçeye göre değiştirilebilir. 7600XT ya da 4060 gibi bir ekran kartı olabilir.

Bence komple sistem yenilemek yerine X3D işlemci alıp uzun süre kullanabilir.
Bütçeyi ben yazdıktan sonra cevap vermiş arkadaş. Öncelikle ekran kartını yenilemelisiniz bence. 6700 XT veya 7600 XT gibi. Veya muadili NVIDIA ekran kartı. Daha sonra Ryzen 5600 işinizi görür. Tabii öncelikle elinizdeki ekran kartını satıp nakite çevirmeniz gerek.

Bence komple sistem yenilemek yerine X3D işlemci alıp uzun süre kullanabilir.
Bütçeyi ben yazdıktan sonra cevap vermiş arkadaş. Öncelikle ekran kartını yenilemelisiniz bence. 6700 XT veya 7600 XT gibi. Veya muadili NVIDIA ekran kartı. Daha sonra Ryzen 5600 işinizi görür. Tabii öncelikle elinizdeki ekran kartını satıp nakite çevirmeniz gerek.

Ekran kartı için önerebileceğiniz markalar var mıdır?

Ekran kartı için önerebileceğiniz markalar var mıdır?

Sapphire olmasında ne olursa olsun AMD olarak. 2 senede çöpe çıktı 6650 XT ekran kartım. Garantiden haber bekliyorum. ASUS R7 260X ve HD 7770 hala taş gibi çalışıyor. NVIDIA alacaksanız ASUS olur Palit olur Gigabyte olur. 2018 senesinde aldığım Palit 1080 Ti termal macun yenilemediğim halde hala taş gibi ve serin serin çalışıyor. Sadece yüzeysel toz bakımı yapıyorum 6 ayda bir.

Arkadaşlar iyi Sosyaller, staj maaşımla birlikte topladığım sistemi yükseltmek istiyorum. Sıfır veya 2. el fark etmez, sizce hangi parçalardan başlamalı ve hangi bileşenlere yönelmeliyim?

Sistemim:
2x8 GB RAM.
XFX 5600XT THICC 3. (1.5 yıl önce ufak bir sıkıntı yaşadım fakat şu an sağlam çalışıyor.)
Ryzen 5 3600. (stok fan kullanıyorum.)
MSI A-PRO Max anakart.
Kingston 500 GB M.2 SSD ve 250 GB Kingston SSD.

RAM'lerin markasını verir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı