Ryzen 5 3600 stabil çalışmıyor

Tamam işte CPB ayarını açtığınız zaman işlemciye otomatik olarak overclock yapılıyor. Bu anakartla CPB açık 52 derece VRM almanız neredeyse imkansız. Benim anakartım sizinkinden daha yüksek olmasına rağmen daha çok ısınıyor.
İşlemcinize OCCT testi yapın diyeceğim ama bu işlere yabancı gibisiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dalgamı geçiyorsun BIOS'tan Auto durumunda ve değerleri paylaştım niye ısrar ediyorsun anakartın ısınması için .

Test edeceğim ama direk anakart olarak seçebiliyor muyuz yoksa tüm sistem mi yük altına girecek.

Hocam dalgamı geçiyorsun biostan auto durumunda ve değerleri paylaştım niye ısrar ediyorsun anakartın ısınması için
Anakartın ısınması için ısrar etmiyorum, senin anakartın B450 serisinin giriş seviyesi anakartlarından biri. Bu anakart ile bu işlemciyi 4.1 GHz'de çalıştıracaksın ve VRM sıcaklıkları 55 derecede kalacak. B450'nin en güçlü anakartlarından birisi olan B450 TOMAHAWK MAX bile bu derecelerde kalamıyor. Şimdi oyunu 10 dakika oynayıp ısınmıyor demek değil olay. 1 Saat boyunca oynamalısın. CS:GO, LoL gibi değilde PUBG, Rainbow Six gibi sistemini zorlayacak oyunları oynamalısın.

30 dk oynadım şimdi OCCT programını indirdim yardım eder misin ne yapacağım?

Şu an test ediyor 10 dk yapacağım stress testini uygun olur mu ayrıca işlemci ne hikmetse 3.8 GHz'yi geçmiyor CPU 81 derece.

Şu an test ediyor 10 dk yapacağım stress testini uygun olur mu ayrıca işlemci ne hikmetse 3.8 GHz'yi geçmiyor CPU 81 derece.
Isındıkça kendini downclock ediyor. Benim 2600X 4.2Ghz le başlıyor 3.8Ghz ile bitiyor test sonunda.
Ayrıca işlemci değil anakart VRM ısısına bakın o test sırasında.

Hepsini paylaşacağım 20 dakika test etsin işlemci çok ısınırsa kapatır dimi kendini?

hepsini paylaşacağım 20 dk test etsin işlemci çok ısınırsa kapatır dimi kendini ?
95° ye gelince kapatması lazım.
80° ler bu test için normal kendisi biraz fazla abartıyor test olayını.
Benim ekran kartının stock güc limiti yetmedi sen düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…