Ryzen 5 3600 stabil çalışmıyor

Fazla ısınıyor diye 3.6 'da tuttum islemci %33 gpu 90ile 98 arasin gidip geldi ama cok nadir 98'den aşagıya düşüyordu sonra auto'ya aldım biostan Ne hikmetse cpu 45 52 arasi kullanima cikti ve gpuda 84 96 surekli gezinir durumdaydi ve mod oyunn sanki kasiyor gibiydi acaba ısıniyor işlemci odsan dolayi mi?Ayrica darbogazin olmamasi gpunun %99 cpunun %15 gibi mi olmasi gerekiyor. Gpu %86 cpu %45 bu darbogazmidir cunku 99 kullanimda problem yoktu ama nezaman gpu 88 86 bu degerlere dusse cpuda 45 50 arasi takıldığı vakit 144 hz degilde sanki 60 hz oyun oynuyormusum gibi oluyor ama fpsye baktigimda 129 ile 90 arasi kasma hissi olmamasi lazim ben buna istinaden dar bogaz dedim bazen bakıyorum işlemci 80 derece bazen 72 70 derecelerdeydi
Hocam kullandığınız anakart B450 serisinin en giriş seviyesi anakartlarından biri zaten bu anakartla adam akıllı overclock yapamazsınız. VRM'ler felan çok ısınıyordur diye düşünüyorum. BIOS'tan açıp kapattığınız ayar Core Performance Boost ayarıdır. Sizin bu işlemciyi overclock edebilmek için daha iyi bir anakarta ve kule tipi bir soğutucuya ihtiyacınız var. R5 1600 gibi stok soğutucuyla OC edebileceğiniz bir işlemci değil R5 3600. Sizin sıkıntınızın sebebi stok soğutucu ile giriş seviyesi ve overclock performansı iyi olmayan bir anakart kullanmanız. Benim kasamın hava akışı çok iyi değil ama CPB ayarını açtığımda R5 1600'de sıkıntı çıkmıyor mesela.

100 derecelere geliyordur bu arkadaşın VRM'leri bence. Bu anakartla o işlemciye overclock hiç yapılmaz ki. Stok kullanması daha sağlıklı.
Aynen kendi anakartımdan biliyorum. Bazooka v2 105 derece gördüm. Kendi anakartımda 412 puan alıyorum, arkadaşın anakartına takınca 484 puana çıkıyor işlemci. Anakartın önemi.

Aynen kendi anakartımdan biliyorum. Bazooka v2 105 derece gördüm. Kendi anakartımda 412 puan alıyorum, arkadaşın anakartına takınca 484 puana çıkıyor işlemci. Anakartın önemi.
Ben CPB ayarını açtım işlemci sıcaklığı 60-65 geziniyor öyle. Çıktığı maksimum hız 3.9 GHz sanırım.

Hocam kullandığınız anakart B450 serisinin en giriş seviyesi anakartlarından biri zaten bu anakartla adam akıllı overclock yapamazsınız. VRM'ler felan çok ısınıyordur diye düşünüyorum. BIOS'tan açıp kapattığınız ayar Core Performance Boost ayarıdır. Sizin bu işlemciyi overclock edebilmek için daha iyi bir anakarta ve kule tipi bir soğutucuya ihtiyacınız var. R5 1600 gibi stok soğutucuyla OC edebileceğiniz bir işlemci değil R5 3600. Sizin sıkıntınızın sebebi stok soğutucu ile giriş seviyesi ve overclock performansı iyi olmayan bir anakart kullanmanız. Benim kasamın hava akışı çok iyi değil ama CPB ayarını açtığımda R5 1600'de sıkıntı çıkmıyor mesela.

Merhaba konuyu tam okumamıssınız sanırım herhangi bir overclock işlemi yok,işlemcinin turbo boostu açık onuda ben açmadım, işlemci o şekilde,giriş seviyesi bir anakart demissiniz okey ama VRM değeri en yüksek 52 derece yükte şimdi full ayarlarda pubg'ye girdim otomatik 4.1ghz ye kendisi çıkıyor ki bunu yapması normal diye düşüyorum yoksa kapatacaksak niye 3600 aldık.

Merhaba konuyu tam okumamıssınız sanırım herhangi bir overclock işlemi yok,işlemcinin turbo boostu açık onuda ben açmadım, işlemci o şekilde,giriş seviyesi bir anakart demissiniz okey ama VRM değeri en yüksek 52 derece yükte şimdi full ayarlarda pubg'ye girdim otomatik 4.1ghz ye kendisi çıkıyor ki bunu yapması normal diye düşüyorum yoksa kapatacaksak niye 3600 aldık.
CPB açınca kendi otomatik overclock yapıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20200201_125533.jpg
    IMG_20200201_125533.jpg
    2,3 MB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı