Ryzen 5 3600 termal macun değişimi nasıl yapılmalı?

Yusuf_Power

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi en baştan olayı anlatıyorum. Ben bir eşeklik edip kendi macunumu sürmeye karar veriyorum ve YouTube'daki videolar ışığında kasayı söküyorum ve işlemci çıkmıyor, sonra biraz daha zorlayıp fan ile birlikte işlemci de geliyor ve işlemciden fanı sökerken biraz daha zor kullanıyor ve ekteki gibi köşelerdeki şeyleri yamultuyorum ve sonra aklıma tamirci geliyor. Tamirci arkadaşı çağırıyoruz ve o şeyleri biraz düzeltiyor. Maket bıçağı ile birkaç denemeden sonra PC çalışıyor. Şimdi 1 yıl 3 ay geçti ve macun yenileme sırası geldiğini düşünüyorum ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Çıkarsam yamuk mu çıkacak? Geri takamayacak mıyım bilmiyorum. Takınca PC'yi çalışacak mı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Daha fazla süre macun dayanabilir mi veya işlemci çıkınca uçları yine yamuk mu çıkacak?
islemci2.jpg

Macunum Artic MX-4.

Dosya Ekleri

• islemci.jpg
    islemci.jpg
    111,6 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi en baştan olayı anlatıyorum. Ben bir eşeklik edip kendi macunumu sürmeye karar veriyorum ve YouTube'daki videolar ışığında kasayı söküyorum ve işlemci çıkmıyor, sonra biraz daha zorlayıp fan ile birlikte işlemci de geliyor ve işlemciden fanı sökerken biraz daha zor kullanıyor ve ekteki gibi köşelerdeki şeyleri yamultuyorum ve sonra aklıma tamirci geliyor. Tamirci arkadaşı çağırıyoruz ve o şeyleri biraz düzeltiyor. Maket bıçağı ile birkaç denemeden sonra PC çalışıyor. Şimdi 1 yıl 3 ay geçti ve macun yenileme sırası geldiğini düşünüyorum ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Çıkarsam yamuk mu çıkacak? Geri takamayacak mıyım bilmiyorum. Takınca PC'yi çalışacak mı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Daha fazla süre macun dayanabilir mi veya işlemci çıkınca uçları yine yamuk mu çıkacak?
Eki Görüntüle 1827360

Macunum Artics MX-4.

Reis işlemcinin üzerine sürcen sadece bri tırnak kadar macun sürsen yeter çok sürme tırnak derkken tamamı ucu sanma.

Hocam, işlemciyi çıkarmanıza gerek yok. Soğutucu bloğunu çıkartmanız yeterli. Macun sürme işlemini, işlemci anakart üzerindeyken de yapabilirsiniz. Çok zorlanıyorsanız bilgisayarcıya götürebilirsiniz son seçenek olarak.

Eki Görüntüle 1827360

Macunum Artics MX-4.

İslemci soketi kapali haldeyken nasıl eline geldi keske dik cekmek yerine sogutucuyu cevirseydin.

Islemciyi cikarmadan sadece sogutucuyu cikararak anakart uzerinde yapin. Macunu ne cok surun ne de cok az.

Ben 4 yıllık eski işlemcime 4 yıl boyunca macun sürmemiştim hiçbir şey olmamıştı siz niye 1.3 yıl süre geçince değişme ihtiyacı duydunuz.
Performansı düşüyor zamanla ısı yalıtımı azaldığı için. "Yüksek sıcaklık = Performans Kaybı" hesabı. Normalde 6 ayda bir yenilenmesi gerek.

Kanka macun eskir ve ısı yalıtımı artar performans düşer işlemci daha çok ısınır.

Biliyorum ama 1.3 yıl geçince değiştirmesinin bir anlamı yok 2-3 yıl geçince ısınıyorsa değişir o kadar.

Performansı düşüyor zamanla ısı yalıtımı azaldığı için. "yüksek sıcaklık = performans kaybı" hesabı. Normalde 6 ayda bir yenilenmesi gerek.

Yok her ay yenilemek lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı