Ryzen 5 3600 ve 1050 Ti uyumu

Merhabalar öncelikle. i3 7100 işlemcimi Ryzen 5 3600 işlemci ile upgradelemek istedim ama şu anlık ekran kartını değiştiremeyeceğim, herhangi bir sıkıntı olur mu? 2. sorum ise bende şu anda 16 GB 3000 MHz single RAM var ama Ryzen'da Dual Channel uygun görülüyormuş. Bununla alakalı bir sıkıntı çıkabilir mi?

2 tane 8GB RAM al, tek 16 GB kullanma. O işlemciyi bütün ekran kartlarıyla sıkıntısız kullanırsın.
Dual channelde sikinti cekmessin o ekstra uygulamasi yani duz olarakta kullanirsin tabiiki sual kit daha iyi verim olur
Gtx 1050ti a gelirsek bana kalirsa kullanilabilir fakat bottleneckerde (darbogaz hesaplama Sitesinde cok yuksek bir darbogaz gosteriyor) Yani bu islemci grafik kartini degil , grafik kartin islemciyi etkiler ve yavaslatir islemci rahat olmaz

Bu site yasaklılar listesindeydi sanırım. Technopat önermiyordu bu siteyi.

Bu site yasaklılar listesindeydi sanırım. Technopat önermiyordu bu siteyi.
Sitenin saçmalık olduğu kesin. Nesile göre darboğaz teşhisi koyuyor. Mesela 4770K 4.5 Ghz ile 2070S kullanırken site bana %30 civarı ile darboğaz diyordu ama aynı şekilde stok 2700X ile de %0 diyor. 4770K OC'liyken 2700X ile tekli çekirdek performansı aynı. İşlemci değiştim ve FPS olarak ağır CPU isteyen oyunlarda hiç bir fark olmadı. Zaten Reddit'ten falan da baktığınızda saçmalık olduğu yazıyor hatta bununla ilgili videolar bile var.

Anakartını degiştirmen gerektiğini umarim biliyorsundur onun dişinda ramde sorun olmaz tek ne olur onu söyleyeyim işlemcin sabahtan akşama kadar yatar 1050 ti yetersiz kalir.
Aynen biliyorum anakart değişmesi gerektiğini İşlemci ve anakart için 1600-1700 liralık bi bütçem var şuanlık yazında ekran kartını güçlendireceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı