bjkworld26
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- • AMD Ryzen 5 3600 • MSI B450M-A Pro Max • Gigabyte GeForce GTX 1060 6 GB • 240 GB Gigabyte SSD / 500GB Samsung 970 EVO Plus / 2 TB western Green HDD • Kingston Beats 16 GB 3600 MHz RAM.
- RAM
- Kingsyton 2x8 3600 mhz 16GB
- SSD veya HDD modeli
- Samsung 970 evo plus 500GB , 2TB HDD
- Ekran kartı
- Gıgabyte GTX 1060 6GB
- Anakart
- MSI B450M A PRO MAX
- İşlemci
- Ryzen 5 3600
Arkadaşlar başlıktaki sistemden var. Steam PUBG oynuyorum. Bir ara takılma yoktu. Grafiklerim filan aynı. Artık nedense anlık takılmalar oluyor oyunda. Özellikle ilk yere indiğim zaman ki 10 sn. sırf bu sebeple ölüyorum. Fakat takılma ara ara devam ediyor. İşlemci kullanımı ve ekran kartı kullanımı tam değil. Mesela bazen ekran kartı yüzde 98 kullanırken genelde yüzde 40 30'a düştüğü bile oluyor. Hatta işlemci kullanımının ekran kartından fazla olduğunu gördüm. Bu darboğaz olduğu anlamına geliyor. Oysaki bu ekran kartı ile işlemci darboğaz yapmaması lazım. Grafikleri en yükseğe de çeksem en düşüğe de çeksem çok bir şey fark etmiyor. Dikey eşitlemeyi açtığım zaman daha bir akıcı oynanıyor fakat takılmalar devam ediyor ve açık olduğu zaman işlemci, ekran kartı kullanımı çok düşük oluyor. Kapattığım zaman ise nispeten 90'lara çıktığı oluyor kullanımın fakat gene yüzde 70, 60, 50'lerde gezebiliyor. Ekran kartı sıcaklığım olsun, işlemci sıcaklığım olsun gayet iyi. İşlemci boşta 36,37 yükte 55 60 civarı. Ekran kartı boşta 36 yükte 66-74 maksimum. Monitörüm 1440x900 çözünürlüğünde 75 Hz. Çözünürlüğü arttırdığım zaman görüntü daha iyi oluyor. Fakat bir tık daha ağırlaşıyor. Ara ara takılmalar ise devam ediyor. Bildiğiniz drop yiyorum. Kendi çözünürlüğün de oynadığım zaman da aynı. Daha aşağısına düşürdüğüm zaman ise görüntü çamur gibi. Takılma devam gene. Oyundan kaynaklı olabilir mi desem, bir sürü yayıncı izliyorum onlarda öyle bir sıkıntı yok. Deli olacağım sanırım. Ben bu oyunu rahatça oynayamayacak mıyım? Çözüm bilen varsa yardımcı olabilir mi? 
Son düzenleme: