Ryzen 5 3600 ve GTX 1660 sistem nasıl?

KenshiPochita

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Hawkins
Daha fazla  
Meslek
#1 Hero
Merhaba. Ben şu an 2 tane bilgisayar topladım. Aslında ikisi de aynı. Birinde ASUS GTX 1660 Ti var birinde ASUS GTX 2060 Ti var ve bunlar monitörlü 60 Hz ve 144 Hz olarak bölündü. Yaklaşık bilgisayarımı kasım'da alacağım. Klavye ve mouseum da gitme yolunda. Hem bilgisayarların hem de bozulursa alacağım klavye ve mouseların linkini koyuyorum. Bunlara bakıp bana görüşlerinizi ve yorumlarınızı güzel olmuş bunu eklemelisin darboğaz olabilir gibi cevap olarak yazarsanız mutlu olurum. Ayrıca bilgisayar toplama konusunda profesyonel değilim, bir şeyler başarmışım gibi. :D.

144 Hz 1660: Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
60 Hz 1660: Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
144 Hz 2060: Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
60 Hz 2060: Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA

Klavye: Logitech G213 Prodigy RGB Oyuncu Klavye (920-008094) Fiyatları ve Özellikleri
Mouse: Razer Deathadder Essential Profession Kablolu 2000 DPI Mouse Fiyatları ve Özellikleri

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka banada önerirmisin bende bilgisayar toplamak istiyorum :) :D

Vatan Bilgisayardanda Toplayabilirsin mesala babam 12 yıl önce bir sistem toplamış vatan bilgisayardan ben ekran kartına çay dökmeseydim görüntüde gelcektide :D onun dışında sistem gıcır gıcır çalışıyor :)

Çok fazla uyumsuz parça var. O bütçeyle 1660 almakta uygun değil. İlla İtopya üzerinden mi sistemi almalısınız?

İTopya üzerinden almak istiyorum çünkü hem montajını da yapıyorlar hem sıcak olduğum bir site. Ayrıca parçalarda bir uyuşmazlık göremedim yani Ana kart ile işlemci ve RAM takır takır oluyor. Demek istediğinizi tam olarak anlayamadım galiba. :D
Vatan bilgisayardanda toplayabilirsin mesela babam 12 yıl önce bir sistem toplamış Vatan Bilgisayar'dan ben ekran kartına çay dökmeseydim görüntüde gelecektide :D onun dışında sistem gıcır gıcır çalışıyor :)

Vatan Bilgisayar biraz bana pahalı gibi geliyor. Çoğu eşya çok daha pahalı oluyordu Vatan'da o yüzden :D
Kanka bana da önerir misin bende bilgisayar toplamak istiyorum :) :D.

Kanka birkaç videoyu araştırarak öğrenebilirsin. Dediğim gibi bende profesyonel değilim fazla anlamıyorum birkaç şey söyleyebilirim. Ana kart ile RAM ve işlemci uyumuna dikkat et. İşlemci ile ekran kartı arasında çok yüksek fark olmasın dar boğaz olabiliyor. :D

16 GB RAM var. Çift kanallı RAM her zaman daha iyi performans verir. O yüzden dikkat edersen 2 tane var. Ana kartta olan sıkıntıyı söyler misiniz 500 liralık Ana kart.
Hocam 500 TL olması sizin ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılayacağı anlamına gelmez. Elinizde bütçe varsa Ryzen 5 3600 için en mantıklısı B450 model bir anakart almaktır. Mesela İtopya'da 500 TL bandında Gigabyte B450M S2H anakart alınabilir.
B450 modelin avantajı daha ileriye dönük olmasıdır. Ayrıca ilerde isterseniz işlemcinize OC yapma imkanı verir.
Ayrıca kusura bakmayın RAM'leri 8 GB görmüşüm.

Hocam 500 TL olması sizin ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılayacağı anlamına gelmez. Elinizde bütçe varsa Ryzen 5 3600 için en mantıklısı B450 model bir anakart almaktır. Mesela İtopya'da 500 TL bandında Gigabyte B450M S2H anakart alınabilir.
B450 modelin avantajı daha ileriye dönük olmasıdır. Ayrıca ileride isterseniz işlemcinize OC yapma imkanı verir.
Ayrıca kusura bakmayın RAM'leri 8 GB görmüşüm.

Anakartı dediğin anakart ile değiştirdim OC yapmayı düşünmüyorum Technopat Sosyal'de bir konuda da okudum b serisi anakartlar dediğin gibi Ryzen 5'e daha uyumluymuş teşekkür ederim şu an senin önerdiğin anakart ile güzel bir sistem oldu mu? Monitör dahil bu arada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı