Ryzen 5 3600 ve RX 5600 XT sistem nasıl?

Pasam

Centipat
Yer
Denmark
Daha fazla  
Meslek
Transport
Merhaba arkadaslar. Sistemimde eksik ve eklemem gereken seyler varsa lutfen yardimci olur musunuz?

AMD Ryzen 5 3600.
MSI Radeon RX 5600 XT Gaming X.
MSI B450 GAMING PRO Carbon AC.
Corsair DDR4 PC3200 16 GB.
Samsung 970 Evo SSD M.2 500GB.
İnter-tech argus 750W Gold CM II.
Kasa Sharkoon TG6 rgp mid Tower ATX.

Monitor ASUS TUF Gaming 144 Hz.

Bu sistemi yeni siparis verdim. İlk deneyimim olacak. 2 haftaya yakin yurt ici ve yurt disi sitelerde arastirip karsilastirdim. Iyi bir sistem olduguna eminim. Tabii ki daha iyisini yapacaklar da vardir ama terar soyluyorum ilk kez bir oyun bilgisayari topluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Model bazında fazla fiyat tutabilecek ürünleri tercih etmişsiniz. Birçok düzenleme ile yeterli ama daha güçlü dizilebilirdi diye düşünüyorum. Tabi ki hayırlı olsun.

Ekran kartını Gaming X yerine makul yeterlilikte farklı bir uygun fiyatlı model alınabilirdi.

Anakart oldukça masraflı yatırım olmuş. Geleceğe dönük olmak adına giriş seviye X570 almak daha makul olabilirdi. En iyi B450 anakartı almışsınız orası ayrı tabi ki.

RAM'ler umarım 2x8 şeklindedir. Çift kanal olması için.

SSD'niz çok güzel bir NVMe. Bu tartışılmaz. Günlük kullanıcı ve zevkii oyuncular için gereksiz masraf olarak görüyorum.

PSU'u bilmiyorum. 750W GOLD oldukça fazla olmuş :)

Sisteminiz güzel ancak bu güzellik ne kadar para harcayarak dizdiğinize göre tartışılır. Tekrar hayırlı olsun. Kaliteli şekilde dizilmiş bir sistem elbette. Aynı miktara biraz daha güçlüsü dizilebilir elbette ama bu da bir tercih meselesi.

Model bazında fazla fiyat tutabilecek ürünleri tercih etmişsiniz. Birçok düzenleme ile yeterli ama daha güçlü dizilebilirdi diye düşünüyorum. Tabi ki hayırlı olsun.

Ekran kartını Gaming X yerine makul yeterlilikte farklı bir uygun fiyatlı model alınabilirdi.

Anakart oldukça masraflı yatırım olmuş. Geleceğe dönük olmak adına giriş seviye X570 almak daha makul olabilirdi. En iyi B450 anakartı almışsınız orası ayrı tabi ki.

RAM'ler umarım 2x8 şeklindedir. Çift kanal olması için.

SSD'niz çok güzel bir NVMe. Bu tartışılmaz. Günlük kullanıcı ve zevkii oyuncular için gereksiz masraf olarak görüyorum.

PSU'u bilmiyorum. 750W GOLD oldukça fazla olmuş :)

Sisteminiz güzel ancak bu güzellik ne kadar para harcayarak dizdiğinize göre tartışılır. Tekrar hayırlı olsun. Kaliteli şekilde dizilmiş bir sistem elbette. Aynı miktara biraz daha güçlüsü dizilebilir elbette ama bu da bir tercih meselesi.
oncelikle ramazan bayraminizi kutlarim. ayrica zaman ayirip incelediginiz icin tesekkur ederim. Ana kart hakkinda hemfikiriz ama wifi li olmasini istedim. X570 wifi ile arasinda 400 lira oynayinca B450 wifilisini almayi tercih ettim. Kendimce ekrankartina daha cok para vermek icin boyle birsey yaptim.

ramlarim 2x8 😊 bunu dogru yaptigim icin memnun oldum 😊😊
PSU hakkinda cok haklisin ama indirimden aldim. RGP sistemli ve gercekten 600w olanlarla arasinda 10 lira oynamiyordu. Parahi verecektim. Neden daha iyisi olmasin diye dusundum.

toplamda 7800 tl tuttu. Ama ben danimarkada yasadigimdan turkiye ile kiyasliyamiyorum. Burda birazcik daha ucuz oldugunu biliyorum sadece.

Merhaba arkadaslar. Sistemimde eksik ve eklemem gereken seyler varsa lutfen yardimci olur musunuz?

AMD Ryzen 5 3600.
MSI Radeon RX 5600 XT Gaming X.
MSI B450 GAMING PRO Carbon AC.
Corsair DDR4 PC3200 16 GB.
Samsung 970 Evo SSD M.2 500GB.
İnter-tech argus 750W Gold CM II.
Kasa Sharkoon TG6 rgp mid Tower ATX.

Monitor ASUS TUF Gaming 144 Hz.

Bu sistemi yeni siparis verdim. İlk deneyimim olacak. 2 haftaya yakin yurt ici ve yurt disi sitelerde arastirip karsilastirdim. Iyi bir sistem olduguna eminim. Tabii ki daha iyisini yapacaklar da vardir ama terar soyluyorum ilk kez bir oyun bilgisayari topluyorum.

Parçalar kaliteli bir sorun olmaz ama kasanın mesh olmamasından dolayı ısınmalar olabilir belki onu bir gözden geçirebilirsiniz.

Anakart olarak da B450'ler içinde belki de en iyi modeldir ama tam emin olmamak ile birlikle Max modeli olmadığı için ilk önce BIOS yükseltilmesi yapılması gerekebilir. Yükseltilmiş halde gelmemiş olabilir onu araştırmak lazım. Eğer sistemi siz toplayacaksanız ve dediğim gibi bir durum mevcut ise 3000 serisi işlemci ile sistemi açamazsınız.

Ayrıca ekran kartı içinde 14 Gbps faydalanabilmesi için BIOS yükseltilmesi yapmak gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı