Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT sistem nasıldır?

@Alo ben Emre abin neden üzgün attınız. Sistemin sorunu ne acaba?
Öncelikle PSU kötü. 800W 80+ KCAS serisi alacağıma 700W 80+ güzel bir PSU alırım ama o da çok olanaklı gözükmüyor PSU 500 TL'den az. 800W diye almak saçma olur zaten ekran kartının kendi sitesin de önerilen Watt değeri 650W. SSD'ye gelecek olursak kötü denemez, ama çok iyi de denemez ben olsam Kingston, HyperX gibi SSD'leri tercih ederim. Son olarak ta eğer yükseltme yapılmayacak ise B550'ye gerek yok diye düşünüyorum aynı fiyata B450 Tomahawk MAX veya Gaming Plus Max bulunabilir.

Öncelikle PSU kötü. 800W 80+ KCAS serisi alacağıma 700W 80+ güzel bir PSU alırım ama o da çok olanaklı gözükmüyor PSU 500 TL'den az. 800W diye almak saçma olur zaten ekran kartının kendi sitesin de önerilen Watt değeri 650W. SSD'ye gelecek olursak kötü denemez, ama çok iyi de denemez ben olsam Kingston, HyperX gibi SSD'leri tercih ederim. Son olarak da eğer yükseltme yapılmayacak ise B550'ye gerek yok diye düşünüyorum aynı fiyata B450 Tomahawk Max veya Gaming Plus Max bulunabilir.

O anakartın VRM kalites saydığınız 2 anakarttan da iyi ve şu an o iki anakartında stoğu yok. Aynı zamandan Wi-Fi özelliği de var. SSD'ye gelirsek HyperX'in o fiyattaki ürünleri giriş seviyesi. Ultra 3D, WD Blue'nun dengi bir SSD yani hele indirimdeyken HyperX almak saçma olurdu. Tabii ki WD Blue almak da mantıklı ikisi de şu an indirimde. Son olarak o PSU bayağı ucuz ve kalitesi de o kadar kötü değil. Yani Sharkoon'un orta seviyeli ürünleriyle eşdeğer gibi. Ben de biliyorum çok kaliteli olmadığını ama çok ucuz ve orta kalitede. Yani uzun süre götürecektir.
Not: Baktım o fiyata kaliteli 650W bile yok.
O anakartın VRM kalites saydığınız 2 anakarttan da iyi ve şu an o iki anakartında stoğu yok. Aynı zamandan Wi-Fi özelliği de var. SSD'ye gelirsek HyperX'in o fiyattaki ürünleri giriş seviyesi. Ultra 3D, WD Blue'nun dengi bir SSD yani hele indirimdeyken HyperX almak saçma olurdu. Tabii ki WD Blue almak da mantıklı ikisi de şu an indirimde. Son olarak o PSU bayağı ucuz ve kalitesi de o kadar kötü değil. Yani Sharkoon'un orta seviyeli ürünleriyle eşdeğer gibi. Ben de biliyorum çok kaliteli olmadığını ama çok ucuz ve orta kalitede. Yani uzun süre götürecektir.
Not: Baktım o fiyata kaliteli 650W bile yok.

Hocam üzgün atmak yerine cavap verseniz keşke...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı