Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT sisteme anakart önerisi

Herkese merhaba. Birkaç yeni donanım alacağım ve kafamda çoğu şey neredeyse tamam. Kafamdaki parçalar şöyle:

1- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 5700XT 8GB 256Bit GDDR6 DX(12) Fiyatı.
2- AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz AM4 35 MB Cache 65 W İşlemci Fiyatları ve Özellikleri.
3- Corsair CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 PC Ram Fiyatları ve Özellikleri (2tane)

Anakart dışında şu andaki bilgisayarımda bulunan diğer parçaları değiştirmeme gerek yok ama anakartın değişmesi lazım. Anakart olarak ne alabilirim?. Forumdaki eski konulara baktım herkes B450'lerin farklı modellerini önermiş. Her konu altında benzer sistem için farklı bir B450 önerisi var. Bir de gözüm X470'lere takıldı forumda ama onları önerenler bayağı azdı. Şimdi benim gözüme kestirdiğim model ileriye dönüklük açısından 4 RAM Slot'u olmasından bu:

1- MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 DDR4 3466(OC) DVI HDMI M.2 USB3.2 RGB A Fiyatları ve Özellikleri.

Bu modeli alınır mı? Başka önereceğiniz bir model var mı? Bu model benim işimi görür mü yoksa başka bir şey mi bakmalıyım?

Bu arada ana kart için tavan fiyatım 1200TL.Bundan üzerine çıkmam çok zor

Şimdiden teşekkür ederim.

(Sanırım şimdi bir de B550 serisi çıkmış.Arada fazla fiyat yok ve onlar daha yeni.Onları almam daha iyi olacaksa onları da bakabilirim.Konuda yardımcı olmak için gelecek kişiler bilsin istedim)

Son düzenleme:
Ekran kartı:

RAM:

Anakart:

Şu an elinizde hangi anakart var? İşlemci nedir?

Ekran kartı:

RAM:

Anakart:

Şu an elinizde hangi anakart var? İşlemci nedir?

Ben bu gönderiyi attığım gün 1 2 saat bekleyip kimse cevap yazmayınca kendim araştıra araştıra almıştım her şeyi.

Kısaca linkte attığım 4 ürünü ve üstüne MSI Core Frozr L soğutucu aldım.

Elimdeki anakart ASUS H97 PRO gamer ve elimdeki işlemci i7 4790K. i7 4790K'nin RX 5700 XT'yi destekleyebilmesi için bayağı bir overclock yapmak şart yoksa darboğaz oluyor. Zaten H97 PRO Gamer'da DDR3 RAM destekliyor sadece elimdeki 16 GB DDR3 RAM'ler artık tam kullanıma ulaşmaya başladı. Yani elimdekiler hem yeni parçalara uymuyor hem de gayet eskidiler.

Ben kimse yazmadığı için o gün B450 aldım İtopya'dan. B550'lerle fiyatı yakındı ama B550'ler daha çok yeni ürün oldukları için kronik arızaları falan varsa bilemeyeceğimden almadım. İnternette falan hiç geçmişi yok ondan güvenemedim.

Şimdi eğer siz bu attığınız ASUS B550 sıkıntı çıkarmayan sağlam bir ürün diyorsanız ben İtopya'dan aldığım ürünü iade edip buna geçebilirim. B550'lerde bir de harddisk çalışma sürelerini kısaltacak bir teknoloji gelmiş onu da gördüm ama dediğim gibi güvenemedim almadım. Bir de forum da ASUS B450'lerden özellike sorun çıkarıyor diye kaçılıyordu. Bunda da aynı sorun var mı? Son olarak bu attığınız site QP güvenilir mi şahsen İtopya ilk kez alışveriş yaptığım yer ve dün sipariş ettiğim anakart hala kargoya verilmediği için stokta mı yok diye tedirgin olmadım diyemem.

Bir de aldığım RAM'ler çoktan kargoya verilid ve sanırım sizin attıklarınızla aralarında kocaman farklar yok o yüzden onları geri göndermeyle hiç uğraşmak istemiyorum.

Yani kısaca bu ASUS B550 bana sorun çıkartır mı, iyi ürün müdür ve bunun dışında bundan da daha iyi olur dediğiniz benim fıyat kulvarımda başka bir anakart var mı?Ve attığınız site QP güvenilir mi?

Teşekkür ederim.

İtopya biraz sıkıntı bir şirket iade geciktirebilir.

QP güvenilirlik konusunda en anlaşılır olması için Technopat sistem topluyor QP üzerinden.

Anladım biraz beni kaygılandırdınız yalan yok :/

Dün akşam aldım hala onaylandı ve kargonuzu hazırlanıyoruz yazıyor. 2 dakika önce iptal talebi oluşturdum. Sizce kabul ederler mi?

Umarım hızlı bir şekilde onaylayıp para iadesi yapılır.

B550 anakartların en büyük artısı PCie 4.0 ve daha iyi VRM yapısı.

Aldığınız soğutma iyi kasa sıkıntı yapmıyorsa sıkıntı yok.

Kasam ilk başta soğutucuyu alırken sıkıntı yapacak diye tedirgin oldum ama sonradan sığdığını pcpartpicker ile bakarken farkettim.Kasam Cooler Master K380.Sizce sığar mı ?

Birde bana attığınız ana karta benim aldığım Corsair DDR4 RAM'ler uyar mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı