Ryzen 5 3600 ve RX 580 sistem için 500W PSU yeterli mi?

@FantastikTürk Yorumlarınızı hiç ılımlı bulmuyorum, sizin bakkal dediğiniz dükkan şirkete bağlı bir kuruluş ve kaliteli teknik destek veriyoruz. yorumunuzda kendiniz ile çelişiyorsunuz, o sorun yaşadı diye bu sorun yaşayacak diye bir kaide yok. Çikolata almak için bakkala gidebilirsiniz, saygılar.

@Kaleo O zaman Rampage güç kaynağı için de size geliriz
Benim savunduğunuz güç kaynakları ile alakalı neden kalitesiz olduğuna dair mesajıma herhangi bir cevap vermiyorsunuz, pardon veremiyorsunuz. Madem kaliteli ve benim fikrim yanlış, o zaman buyrun meydana.

Evet elektronik şans işi. Bozulan Corsair de olabilir. Ancak 1 tane sorunlu Corsair güç kaynağı varsa 100 tane Rampage vardır. Ayrıca içindeki bileşenlerin kalitesizliği gerçeği de gün gibi ortada.

PSU'dan yana çok sıkıntı çektim. Gerek yeterli gücü verememesi gerekse etiketine göre yazan değerlerin 1 yıllık kullanım sonrası altına düşmesi...

Şuan FSP ve Thermaltake marka kullanıyorum. RX 580'li sistemde 600W kullanıyorum.

Hangi marka/modeldi hocam?

@tryoldas Haklısınız. Özellikle donanımın istediği sınırda bir güç kaynağı alırken Rampage veya "herhangi başka kalitesiz" bir güç kaynağı almak büyük hata olur. Sınırda almamak gerekiyor. Eğer zorundaysa bile kaliteli olmak zorunda ki uzun zaman boyunca etiketteki değerleri versin ve düzgün çalışabilsin.

Ben sizin önerdiğiniz PSU'ya kalitesiz ibaresini belirtmedim, mesajı düzgün okur iseniz belirttiğiniz PSU eleştirdiğiniz PSU olarak anlamanız gerekirdi fakat herkesin lugatı farklı. Ben FSP'de önerdim Rampage'de aralarında 50 TL fark var. Evet, teknoloji şans işi fakat dediğim gibi çalıştığım firma profesyonel ve sertifikaya sahibim. Denemeden önermem, önermeden önce de denerim. Benim yıllarımı verip yaptığım işe saygı duymayıp bakkal diyen bir insanın kendine saygısı olduğunu düşünmüyorum, burada amaç birbirimize destek çıkmak, amacımız kötü olsa önermezdik

RX 580 yerine GTX 1650 Super tavsiye ederim hem TDP'si düşük hem daha iyi.

500-600 tl ye önerebileceğiniz en kaliteli ve f/p psu nedir hocam, psu alacağım senin gibi bilgili birine ihtiyacım var bazı bakkallarla senelerce uğraştığım yeter.

RX 580 yerine GTX 1650 Super tavsiye ederim hem TDP'si düşük hem daha iyi.

GTX 1650S 4 GB VRAM'e sahip olduğu için tavsiye etmem, RX 580 8 GB daha iyi bence, bir de undervolt işlemi yapınca 1650S seviyelerine düşüyordu galiba RX 580 TDP'si, ayrıca aralarında FPS farkı yok denecek kadar az bazı oyunlarda RX 580 bazı oyunlarda 1650S en fazla 5FPS fark oluyor, arkadaş RX 590'dan da bahsetmiş daha daha iyi olur RX 590.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…