Ryzen 5 3600 ve RX 580 sistem nasıl?

AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
ASUS TUF B450M PLUS GAMING anakart.
XPG 16 GB (2x8GB) 3200MHz CL16 RAM.
XPG 128 GB M.2 SSD 1800 MB okuma / 1200 MB yazma.
Toshiba 1TB HDD.
Bu sisteme RX 580 OC 8 GB ekran kartı almayı düşünüyorum. Düşük mü kalır perfromans olarak ya da önerebileceğiniz yakın fiyat ekran kartları var mıdır? Mühendislik programları ve oyun için kuruyorum sistemi.

Belirttiğin fiyatta ekran kartı ASUS RX 5600 XT OC TUF Evo 6 GB GDDR6 olan bir sistem vardı ama maalesef zam geldiği için fiyatı sabit tutabilmek amacıyla anakartı ve işlemciyi düşürmüşler üzücü.
2000TL fiyat bandında GTX 1660 Super bulabilmek mümkün.
Bakınıyorum o şekilde hazır sistemlere ama ya anakart istediğim anakart değil ya da işlemciyi 3500E veya 2600E çekiyorlar ve M.2 SSD koyulmamış ben ekleyince de 6100 TL'lere kadar çıkıyor sistem ekran kartı 1660 Super'i kendim alsam daah uyguna geliyor yani.

Uygun fiyata düşürürsem sisteme direk ekliyorum o zaman 6 GB bellek ileriki yıllar için yeterli mi peki yoksa bellek kapasitesi 8 GB olan 1660LA eş ekran kartlarına yöneleyim.

6 GB bellek kapasitesi gayet yeterli.

Son düzenleme:
Belirttiğin fiyatta ekran kartı ASUS RX 5600 XT OC TUF Evo 6 GB GDDR6 olan bir sistem vardı ama maalesef zam geldiği için fiyatı sabit tutabilmek amacıyla anakartı ve işlemciyi düşürmüşler üzücü.
2000TL fiyat bandında GTX 1660 Super bulabilmek mümkün.

6 GB bellek kapasitesi gayet yeterli.
tavsiteni dikkate alacağım yani şöyle de olabilir önerebileceğin ram,anakart,işlemci varsa daha uyguna gelen ama perfromans olarak bundan uzak olmayan oda olabilir illa ram hızı 3200 mhz yada anakart asus tuf olmak zorunda değil ben bir kere alayım sağlam alayım diye böyle düşündüm parçaları
anaakarttan , ramdeki hz den falan bir tık kıssam en fazla 400 tl daha uygun olur açıkcası bende onu istemiyorum ama ekran kartına şuanki bütçeden en fazla 500 tl verebilirim ki oda dediğiniz gibi gtx 1660 super ediyor ancak çünkü 1 yıl sonra oyun gereksinimleri artarsa sistemde arttırıma gidemem

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı