Ryzen 5 3600 ve RX 580 sistemde ekran kapanması

vatoz419

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, bu sorun hakkında daha önce de konu açmıştım fakat yeni sistem topladım fakat sorunum hala devam ediyor.
İlk önce eski bilgisayarımdayken anlatayım. Ben bir oyun açtığımda oynarken ekran birden kapanıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyordu ve ekran kartı fanı birden son hızla çalışıyordu.

1) Ekran kartım MSI RX580 idi ve bu sorunu yapıyordu.
2) Yeni ROG STRIX RX 580 aldım ve sorunum hala devam ediyordu.
3) 600W PSU vardı ve ben yeni 700W 80+ PSU aldım sorunum devam ediyordu.

Eski bilgisayarımı sattım ve yeni sistem dizmeye karar verdim.

Sistem bilgilerim.
• ASUS rogstrix B450F-GAMING anakart.
• Ryzen 5 3600 ışlemci.
• Corsair RGB Pro 3600 MHz RAM(2x8GB) 16 GB.
• Corsair MP510 m2.SSD.
• James Donkey 240GB SSD.
• WD harddisk 1TB.
• ASUS ROG RX 580 8 GB.
• Acer VG240Y monitör.

Bu sistemde sadece ekran kartını 2. el kullandım ama temiz ekran kartı.
Fakat aynı sorunu bu sıfır sistem dede yapıyor.
Bu arada eski ekran kartını başkasına sattım onda hiçbir sıkıntı yok.
Bende yeni sistemde ilk 2 hafta bu sorunu yapmadı ama şimdi günde 4-5 kere yapıyor.
Sizce neden böyle bir şey başıma geliyor, bu soruna yol açabilecek başka faktörler var mıdır?
Srıf bu sorun için 4.5 bin yeni sistem topladım ve hala sorunu yapması beni üzüyor. Bir çok yazıda RX 580'lerde bu hata olabileceği yazıyor. Şimdide elimdeki AMD kartı satıp MSI Gaming Z 2060 almayı düşünüyorum.

Sistemde Isınma problemi yok cpu ve gpu maksimum güçte 80 dereceyi gecmiyor.

Son düzenleme:
Wattman hatası olabilir. Bende rx 590 kullanıyorum oyun oynarken felan aynı senin sıkıntı oluyordu. Biraz fan ayarı yapıp sıcaklığı düşürdüm hata azaldı. Fakat 19.9.2 sürücüsünü öneriyorlar bu sıkıntı için istersen 19.9.2 sürümünü kur bakalım.

WattMan hatası olabilir. Bende RX 590 kullanıyorum oyun oynarken falan aynı senin sıkıntı oluyordu. Biraz fan ayarı yapıp sıcaklığı düşürdüm hata azaldı. Fakat 19.9.2 sürücüsünü öneriyorlar bu sıkıntı için istersen 19.9.2 sürümünü kur bakalım.

Sağolun hocam deneyeceğim onu, Zamanında güncellemelerden sonra bu WattMan arizası çıktıydı zaten, ilk önceleri haftada 1 yapmaya başladıydı so ra hergün yapmaya başladı.
Bu da işe yaramadı. En iyisi AMD'yi birakip GTX 1080 alayım. Fakat Ryzen5 3600 ile GTX 1080 darboğaz yapar mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı