Ryzen 5 3600'den Ryzen 5 5600'e geçilir mi?

Ama fiyatı 10000 TL. RAM fiyatı da eklenince 13000 TL oluyor. Yani her türlü DDR5 ile yakın paraya geliyor.

O işlemci Micro Center'a özel bir işlemci diye biliyorum. Yani Türkiye'de yok diye biliyorum.

O kadarını bilmiyorum maalesef ama internetten performanslarına bakınca gayet iyi bir işlemci olduğu aşikar sonuçta öyle bir işlemci çıkarıyorsun neden dünyaya pazarlamasın diye düşünüyorum.

Asıl bu zamanda DDR4 donanım alınır. Ekonomi belli. DDR4' ün performansı da kötü falan değil.

Ryzen 5 3600' den 5600' e de geçilir bu arada. Besleyebileceği ekran kartlarına bir bakınız. İleride daha iyi ekran kartları takarım derseniz 5600 üstünde bir işlemci bakabilirsiniz.

DDR4 ve DDR5 bellekler arasında uçurum yok. İşlemci gücü önemli.

5600'e geçilebilir. 5700X 1660S için oyunlarda gereksiz.

DDR4 ve DDR5 bellekler arasında uçurum yok. İşlemci gücü önemli.

5600'e geçilebilir. 5700X 1660S için oyunlarda gereksiz.
Ekran kartını da değiştirmeyi düşünüyorum şahsen. 4060 Ti gibi kartlara geçmek istiyorum. 4060 Ti 16 GB gibi kartlar ile durum ne olur?

Doğru düzgün troubleshooting yaparak işe başlayın derim. 3600 hala yıllarca kullanılabilecek güçlü bir işlemci. Sorun işlemcide olmayabilir. 5600 geçmeye bana göre değmez. Geçecekseniz en azından ileriye dönüklük açısından çekirdek artışı yapmanızı da öneririm. Yıllarca işlemci değiştirmezsiniz.

DDR5 sadece oyun için epey boş geliyor bana.

4060 Ti gibi kartlara geçmek istiyorum.

Şu şimdiden düşünülüyorsa işlemci değiştirmek iyi olur. Oyunların, özellikle PC portlarının ne kadar berbat çıktıklarını düşününce çekirdek artışı da yapın derim 5700X alarak.

Doğru düzgün troubleshooting yaparak işe başlayın derim. 3600 hala yıllarca kullanılabilecek güçlü bir işlemci. Sorun işlemcide olmayabilir. 5600 geçmeye bana göre değmez. Geçecekseniz en azından ileriye dönüklük açısından çekirdek artışı yapmanızı da öneririm. Yıllarca işlemci değiştirmezsiniz.

DDR5 sadece oyun için epey boş geliyor bana.
Sistemde yazılımsal bir sorun yok. Sorunun yazılımsal olduğunu hiç sanmıyorum. Güç kaynağı olabilir mi diye düşünüyorum fakat güç kaynağından kaynaklı olsaydı sistem komple kapanırdı.

Sistemde render da alıyorum Premiere Pro ile. O yüzden iyi bir işlemci iyi oluyor.

Zaten sistemimde RAM de yetersiz. 16 GB RAM var, artık yetmiyor. Yeni oyunlar 32 GB RAM istiyor. Ayrıca VMware ile çalıştığım için 16 GB ciddi derecede yetersiz kalıyor. Sadece bir sanal makineye 8 GB RAM ayırınca Windows'a RAM kalmıyor. O yüzden 32 GB RAM'e geçmek istiyorum.

Sistemde yazılımsal bir sorun yok. Sorunun yazılımsal olduğunu hiç sanmıyorum. Güç kaynağı olabilir mi diye düşünüyorum fakat güç kaynağından kaynaklı olsaydı sistem komple kapanırdı.

Sistemde render da alıyorum Premiere Pro ile. O yüzden iyi bir işlemci iyi oluyor.

Zaten sistemimde RAM de yetersiz. 16 GB RAM var, artık yetmiyor. Yeni oyunlar 32 GB RAM istiyor. Ayrıca VMware ile çalıştığım için 16 GB ciddi derecede yetersiz kalıyor. Sadece bir sanal makineye 8 GB RAM ayırınca Windows'a RAM kalmıyor. O yüzden 32 GB RAM'e geçmek istiyorum.

Evet halihazırda güncelleme yapmak için epey sebebiniz varmış. Şimdi belli oldu. 5700X öneririm ben o halde. Sadece oyun bağlamında düşünmeyin, epey iş yapıyormuşsunuz çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı