Ryzen 5 3600X RTX 2060 sistem toplama

Bütçe
9,000₺ max.

Bence gayet dengeli, güzel bir sistem oldu. Başka bir arkadaşa benzerini önermiştim, size de önereyim dedim. Toplamda 8.800 TL tuttu. Diğer arkadaşlar eksik, yanlış vs. varsa belirtirler.
SSD okuma yazma hızı çok az

Sadece oyun oynayacağınız için gerek yok NVMe tarzı bir SSD’ye. Önerdiğim SSD yeterli olur. Yine de beğenmedim derseniz:

Şimdi hepinize çok teşekkür ederim ama tek tek cevap yazamadım şimdi şöyle söyleyeyim ben anakartın herhangi bir özelliğini asla bilmiyorum o yüzden birkaç cevaplayan kardeşimin cevaplarının anlamını pek çözemedim kusura bakmayın ama şunu kesinlikle söylemeliyim ben bu ilk baş attığım kasayı beni bir 10-15 yıl götürmesi gibi bir amaç güderek aldım ve RAM hafızam o yüzden yüksek ikinci olarak sıvı soğutma gerek yok demişsiniz yine uzun vadede de gerek duymazsın derseniz onu çıkarayım. Son olarak da ben AMD ekran kartlarını bilmediğim için NVIDIA RTX 2060 Super seçtim ama başka kısmamı söyleyeceğiniz (sıvı soğutma dışında onu çıkaracağım galiba) şey olursa onu 2070'e çıkarabilirim ama 2060'ın super Ventus modeli olduğu için çekirdek hızı 2070'den yüksek onu da belirmek isterim.

Topladığınız sistem iyi lakin 32 GB belleğe şu an fazla para vermek yerine anakartı ASUS TUF B450 PRO GAMING modeline yükseltmeniz daha iyi olur. Ben de kendi gözümden bakıyorum topladığınız sistemin güzel olduğunu düşünüyorum. Bellek ve anakart harici. Güzel bir kasa ve 650W modüler bir güç kaynağı ile mükemmel olur. SSD okuma yazma hızı aşırı iyi kesinlikle vazgeçmenizi önermem o SSD'den. Sıvı soğutma ile daha yüksek Boost hızlara çıkabilirsiniz. Hayırlı olsun.

Yanlış bilgi vermemiş. NVMe SSD'lerin "oyun" performansına etkisi yok varsa bile 1 saniye farkına bile çıkmıyor. Düzgün okuyun lütfen.

Kusura bakmayın.
Yazmayı unutmuşum 1 TB HDD kesinlikle olmalı sistemde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Topladığınız sistem iyi lakin 32 GB belleğe şuan fazla para vermek yerine anakartı Asus TUF B450 Pro Gaming modeline yükseltmeniz daha iyi olur. Bende kendi gözümden bakıyorum topladığınız sistemin güzel olduğunu düşünüyorum bellek ve anakart harici. Güzel bir kasa ve 650w modüler bir güç kaynağı ile mükemmel olur. SSD okuma yazma hızı aşırı iyi kesinlikle vazgeçmenizi önermem o SSD'den. Sıvı soğutma ile daha yüksek boost hızlara çıkabilirsiniz. Hayırlı olsun.
O zaman ben 16GB a indiriyorum belleğimi anakarta da benim attığım linkten baksanız ben o hazır PC ye özelleştirilmesini yaptım ama oradaki anakartlardan bir öneri verirseniz çok çok sevinirim
Topladığınız sistem iyi lakin 32 GB belleğe şuan fazla para vermek yerine anakartı Asus TUF B450 Pro Gaming modeline yükseltmeniz daha iyi olur. Bende kendi gözümden bakıyorum topladığınız sistemin güzel olduğunu düşünüyorum bellek ve anakart harici. Güzel bir kasa ve 650w modüler bir güç kaynağı ile mükemmel olur. SSD okuma yazma hızı aşırı iyi kesinlikle vazgeçmenizi önermem o SSD'den. Sıvı soğutma ile daha yüksek boost hızlara çıkabilirsiniz. Hayırlı olsun.

Kusura bakmayın.
Yazmayı unutmuşum 1 TB HDD kesinlikle olmalı sistemde.

peki hdd nin bana ne gibi bir katkısı olur hafıza için mi önerdiniz
@batuhansarikap5 bir de benim anakartım bilmiyorum itopyada attığım linkten baktınız mı ama zaten b450 idi

Son düzenleme:
Önerdiğim gaming serisi anakart olduğu için daha iyi olurdu ama özelleştirmede yok bahsettiğim anakart o yüzden değiştirmene gerek yok. HDD hafıza yönünden öneririm bende sadece SSD kullanıyorum yetmiyor.

@batuhansarikap5

Bir de sizin cevaplarınızı beğendim. Kafama yattı o yüzden size soruyorum ama şey diyeceğim. HDD yerine benim işlemci soğutucu çıkarınca ve RAM'i azaltınca bayağı param kaldı. O Samsung SSD'den 2 tane alıp, 1000GB'a çıkarsam nasıl olur yoksa o 500'de kalsın mı? Her halükarda HDD alacağım sadece SSD 1000 GB çıkarayım mı?

Gereksiz olur benim görüşüm zaten oyun için fazlasıyla o SSD yeterli ekran kartını yükseltebilirsiniz. İşlemci soğutucunun kalması yönünde düşünüyorum işlemci fazlasıyla güçlü boost hızlara çıkmak için iyi bir soğutucu gerek.

Tamam o zaman işlemci soğutucuyu geri ekleyip, SSD'yi 500'de tutayım bir de size zahmet gerçekten görüşlerinize önem veriyorum ama o linkten bir RAM'lere bakabilir misiniz? Ben Corsair'in beyaz renkli olan RGB'yi aldım ama performans farkı yok, ucuzları ile arasında sanırım ben sadece RGB için eğer derseniz ki RGB'ye aldanma performans farkı gerçekten yok. Öyle yapacağım bakabilir misiniz lütfen.
Ve bir de ekran kartını sizce RTX 2070 mi yapmalıyım yoksa 2060 Super Ventus iyi mi? Çünkü 2060 Super venus hız olarak daha üstün. Orada yazanları yanlış anlamadıysam 2070'in tek avantajı 3 fanlı olması doğru mudur? @batuhansarikap5
SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk | ITOPYA
HDD olarak da bunu ekledim.

Dual Channel 8x2 16 GB 3200 MHz RAM iş yapar üstü abartı olur. RGB olayı zevkinize kalmış ben şahsen RBG olayını pek sevmiyorum. RBG istiyorsan sistemdeki her şeyin RBG olmalı bana göre tabii sizin zevkinize kalmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı