Ryzen 5 3600X RTX 2060 sistem toplama

Bütçe
9,000₺ max.
Sinerji'de de hiçbir şey stokta yok, ve aşırı pahalı. 3700X, RX 5700 XT, RAM ve PSU 7,999₺ tuttu. Parça parça alınsa süper bir sistem çıkar bence bu bütçe için.

Sinerji'de de hiçbir şey stokta yok, ve aşırı pahalı. 3700X, RX 5700 XT, RAM ve PSU 7,999₺ tuttu. Parça parça alınsa süper bir sistem çıkar bence bu bütçe için.
Ben zaten hangi parçaları alması gerektiğini göstermek için oradan seçiyorum yoksa daha ucuza getirtebilir.

Ben zaten hangi parçaları alması gerektiğini göstermek için oradan seçiyorum yoksa daha ucuza getirtebilir.
Haklısınız. Ben bakınıyorum şu an, cidden ayrı ayrı güzel bir şey oluyor gibi.
Bu arada, Sosyal'de QP Bilişim'în ayrı ayrı sistem toplayanlar için fiyatlarında indirim yaptığını okumuştum. Müşteri temsilcisi yardımcı olmuştu hatta.
Edit: 3700X'e sahip. X570 anakartlı, 2X8 3000 MHz Corsair RAM'li bir bilgisayarda SSD ve güç kaynağı için 500₺ kalıyor. Yapamadım . 3600X ideal sanırım.

Söyleyecektim baştan olmayacağını ama vazgeçtim. Çünkü şöyle düşünün, 3.500 TL RX 5700 XT, 2.500 TL R7 3700X ve 1000 TL de B450 Tomahawk Max deseniz 7000 TL oluyor. E, nerede bunun RAM’i, kasası, PSU’su, vesairesi?

Son düzenleme:
Size önerdiğim sistem kat kat daha iyi. Neden almamakta ısrar ediyorsunuz, anlamıyorum. Tekrardan toplayıp atıyorum düzeltilmiş bir şekilde:

Toplam 9.300 TL tuttu. İster farklı sitelerden ucuza getirip 300 TL indirirsiniz ister RAM’i 3000-3200 MHz bir RAM seçersiniz. Seçim sizin.

Hocam öncelikle dediğim gibi ben ayrı ayrı toplamıyorum hazır bir sistem üzerinden birkaç değişiklik yapıp istediğim kıvama getiriyorum ve bir de fiyatı fazla ayrıca ek olarak amd nin ekran kartları hakkkında hiçbir bilgim yok
ve üstelik bana okuma yazma hızı bundan baya yükes bir ssd lazım benim yaptığımda mesela 3500mb okuma 3000mb yazma hızı var
@Arthur Morgan

Şöyle söyleyeyim; RX 5700 XT, RTX 2070 Super ile bile yarışır. SSD için neden yüksek okuma-yazma hızı istiyorsunuz? Render, photoshop ve mühendislik programları kullanmayacaksanız fazla profesyonel ve gereksiz olur NVMe SSD’ler. Bu arada çok büyük bir oyun arşiviniz var mı? HDD’ye ihtiyaç duyacak mısınız yani?

ve bir de zaten benim ayrı ayrı toplamamamın bir sebebi de montaj ve kurulumu yapamayacak olmam aslında onu bir tanıdığa yaptırabilirim kendisi bilgisayar öğretmeni zaten işleri biliyor ama sizin attığınız ssd yi de yükseltmeye kalkışsam o sistem yine bi 10.000₺ yi vurur yani bütçe açısından bana uygun değil
ilk başlarda söylemiştim benim alacağım bileşenlerin tamamının beni en az 10 yıl götğrmesi lazım ki 10 yıl onra da zaten ekran kartları aşırı pahalı kasanın içinda bi 10 yıl sonra değişiklik yaparken işlemci ve ekran kartına odaklanmak için bu ssd dir hdd dir anakarttır bunları şimdiden uzun uzun götürebilecek bir şeyler almalıyım ki RAM i bile 32GB düşünüyorum
evet hdd lazım illaki ssd hafızası götürmez
evet hdd lazım illaki ssd hafızası götürmez
sizce ssd hafızası için yanına 1tb da hdd hafızası ekleyeceğim ama 256gb ssd yeterli olur mu

Dosya Ekleri

• Desktop 27-05-2020 14-30-09-321.jpg
    21,2 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…