Ryzen 5 3600X RTX 2060 sistem toplama

Bütçe
9,000₺ max.
Açıkçası 10 yıl içinde “PC” diye bir kavramın olup olmayacağı belli değilken bu kadar plan yapmak ne kadar doğru orası tartışılır. Sonuçta teknoloji denk gelme işidir, neyin ne olacağı belli olmaz. Belli olmadığı gibi bilemeyiz de. Bütün parçaları aynı siteden topladım. 9.400 TL tuttu. Eğer aşamazsanız bütçeyi işlemciyi R5 3600 ile değiştirin.

veya direk şöyle sorayım aşağıdaki sistemde BÜTÇEM DAHİLİNDE ne değişiklik yapmamı önerirsiniz @Arthur Morgan

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (51).png
    Ekran Görüntüsü (51).png
    36,8 KB · Görüntüleme: 50
Hocam selamlar. @Arthur Morgan gayet güzel sistem oluşturmuş. Yaşadığımız dünyada 2080 Ti'ın bile 10 yıl gideceği meçhul sonuçta. Şu 10 yılda neler neler değişti, bir 10 yıl sonra neler değişecek bilinmez. Haliyle, ben mesaj yazma gereği duymadım. Ben şu an hazır sistem kullanıyorum ve pişmanlığım var. Sürekli hazır sistem seçmisşiniz ve en az bir parça çürük üzüm. Misal, 3500X işlemcisi 3600'den kötü ve son kullanıcıya satılmayan, Çin'e özel bir işlemci. Son attığınız sistemde de kasa sıkıntılı bir markaya ait. O kadarlık sistemi kalitesiz bir kasaya mahkum etmek ne kadar doğru.

1. O anakart hakkında iyi yorumlar duymuyorum. B450 Tomahawk Max daha iyidir.
2. O kasaya o kadar para verilmez.
3. O bütçeye R5 3600X bile sığabilirken neden 3500X’te ısrar ediyorsunuz?

1. O anakart hakkında iyi yorumlar duymuyorum. B450 Tomahawk Max daha iyidir.
2. O kasaya o kadar para verilmez.
3. O bütçeye R5 3600X bile sığabilirken neden 3500X’te ısrar ediyorsunuz?
1.yazdığınoz için ne gibi sorunlar varmış ben bilmiyorum sadece MHz i en yüksek o idi

3.yazdığınız için de oradaki bütçeyi çok sıkmayıp çevre birimleri özellikle de monitör için biraz daha alan bırakmak istiyorum
Hocam selamlar. @Arthur Morgan gayet güzel sistem oluşturmuş. Yaşadığımız dünyada 2080 Ti'ın bile 10 yıl gideceği meçhul sonuçta. Şu 10 yılda neler neler değişti, bir 10 yıl sonra neler değişecek bilinmez. Haliyle, ben mesaj yazma gereği duymadım. Ben şu an hazır sistem kullanıyorum ve pişmanlığım var. Sürekli hazır sistem seçmisşiniz ve en az bir parça çürük üzüm. Misal, 3500X işlemcisi 3600'den kötü ve son kullanıcıya satılmayan, Çin'e özel bir işlemci. Son attığınız sistemde de kasa sıkıntılı bir markaya ait. O kadarlık sistemi kalitesiz bir kasaya mahkum etmek ne kadar doğru.
Kasanın sıkıntısı nedir yani boş kasanın nasıl bir etkisi olabilir
Ryzen 3600 konusunda dediğim gibi biraz daha bütçe bırakayım da çevre birimine yorayım diye bu arada @Pirateinthesky hocam kasanın yine sharkoon olanı var 5₺ oynuyor ben sadece RGB için onu seçmiştim onu alayım mı

Anakart alırken sadece frekansa bakılmaz. VRM soğutma, RAM slot sayısı vs. özelliklere de bakılır. Asus TUF serisi o kadar stabil bir seri değil, kimisi çok memnun, kimisi de aldığına bin pişman. Ben ne kadar uğraşsam da sizin fikrinizi değiştiremeyeceğim galiba. Siz hangi sistemi alacağınızı karar vermişsiniz zaten, sadece bize dayatmaya çalışıyorsunuz. İstediğiniz sistemi alın, şimdiden hayırlı olsun.

1. yazdığınız için ne gibi sorunlar varmış ben bilmiyorum sadece MHz i en yüksek o idi.

3.yazdığınız için de oradaki bütçeyi çok sıkmayıp çevre birimleri özellikle de monitör için biraz daha alan bırakmak istiyorum.

Kasanın sıkıntısı nedir yani boş kasanın nasıl bir etkisi olabilir?

Ryzen 3600 konusunda dediğim gibi biraz daha bütçe bırakayım da çevre birimine yorayım diye bu arada @Pirateinthesky hocam kasanın yine sharkoon olanı var 5₺ oynuyor ben sadece RGB için onu seçmiştim onu alayım mı?
RGB diye kaliteden vazgeçerseniz siz bilirsiniz, ama bir kasa satın alırken yapım malzemesine de dikkat etmelisiniz. O PowerBoost ışıklı kasalar anakart ve ekran kartı ağırlığını kaldırır mı sizce? Tanıdığınız da varmış, toplatabiliyorsunuz ne güzel.
Anakart alırken sadece frekansa bakılmaz. VRM soğutma, RAM slot sayısı vs. özelliklere de bakılır. Asus TUF serisi o kadar stabil bir seri değil, kimisi çok memnun, kimisi de aldığına bin pişman. Ben ne kadar uğraşsam da sizin fikrinizi değiştiremeyeceğim galiba. Siz zaten hangi sistemi alacağınızı karar vermişsiniz zaten, sadece bize dayatmaya çalışıyorsunuz. İstediğiniz sistemi alın, şimdiden hayırlı olsun.
Katılıyorum. Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Yani hocam benim uzun ömürlü derken demek istediğim şu bu paralar böyle küçümsenecek paralar değil yani şimdi ben 15 yalındayım şahsen öğrenciyim yazın lise sınavına gireceğim o yüzden onun sonucu güzel gelirse inşallah ailem ve üstüne de biraz ben koyup şöyle bir ödül maksatıyla alacağım yani 2 yıldır sınav için gözüm oyun görmedi neyse bunu şimdi alıp da hemen 2-3 yıl sonra pişman olmamak benim amacım yani baya geleceğe dönük bir şekilde bir alışveriş olmalı benim için
RGB diye kaliteden vazgeçerseniz siz bilirsiniz, ama bir kasa satın alırken yapım malzemesine de dikkat etmelisiniz. O PowerBoost ışıklı kasalar anakart ve ekran kartı ağırlığını kaldırır mı sizce? Tanıdığınız da varmış, toplatabiliyorsunuz ne güzel.

Katılıyorum. Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
O zaman ben diğer sharkoon olanı alayım eğer güzelse
Şu model

Valla o zaman ben şunu söyleyeyim @Pirateinthesky @Arthur Morgan bana şu ana kadar destek almaya çalıştığım konular hakkında fazla soru sorduğum için hep istediğimi dayatmaya çalışıyormuşum gibi davranan çok. Ve kesinlikle samimi söyleyim ki benim asla millete bir fikri dayatmak gibi bir amaç gütmedim. Sadece üstte de dediğim gibi ben konuları ÖĞRENMEYE çalışıyorum. Cevaplarınızın da benim için çok önemi var hatta anlattınız radeon ekran kartına geçtim. Benim tek problemim alıp pişman olmamak. O yüzden de çok seçiciyim ve bu tavrım size fikir dayatmak gibi gelmiş olabilir. Ama size hatta şurada sayıyorum anakart,RAM,işlemci,kasa,hdd neye göre seçilir hangi özelliklere dikkat edilir hatta o özelliklerin hangisi ne kadar olursa ideal bir kaliteye gelir bilmiyorum. Sizin gönderdiğiniz sistemlerin de birkaçı benim bütçemi aştı ki ben zaten 8,500₺ nin üstüne zorla çıkıyorum Kısacası benim tek amacım öğrenmek ve bunun için de aynı soruları birkaç kez soruyorum hem kendime hem de çevreme bunları öğrenip yardımcı olabilmek için. Tekrardan görüşlerinize önem verdiğimi söyleyip kalanını sizin anlayışınıza bırakıyorum
O kasa da alınmaz, o kasayı bilmememe rağmen çok rahat söylüyorum. Kasanın sadece 1 tane fanı var, önü de mesh değil. Yani hava sirkülasyonu çok kötü.
Başka bir seçenek yok özelleştirmede maalesef

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı