Ryzen 5 3600X - RX590 8 GB nasıl?

3060 Ti güzel bir tercih olur.

Anakart ve işlemci sorun çıkarmaz tahminimce, kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kasa ve PSU gayet iyi, ömürlük.

Corsair RAM'ler yerine şunları öneririm, bütçenize göre:

Hocam şu anda kullandığım RAM'ler'de 3200 MHz XPG D80 modeli sıvı soğutmalı diye anılan. Yani aynı MHz farklı marka almam daha mı doğru olur. Bir de şu ARGB konusunda kimden tam bilgi alabilirim bu konuda da yardıma ihtiyacım var.
Hocam RAM olarak Crucial Ballistix daha iyi değil mi?

Marka ve uyumluluğa dikkat etmek istiyorum ayrıca RGB görünüm yönünden de bakmaya çalışıyorum. Açıkçası o kadar sistem gördüm çok güzel senkronize çalışıyor ama benim sistem böyle iyi durmuyor. Biraz da görsellik olsun diyorum.

Yardıma ihtiyacım var.

ARGB olayı için yeni bir konu açmanız daha mantıklı olur.

3600MHz isterseniz şunları öneririm:

ARGB olayı için yeni bir konu açmanız daha mantıklı olur.

3600MHz isterseniz şunları öneririm:

RAM'lerde MHz değeri önemli değil mi oyun sistemleri için yani daha üst seviyelere çıkmalı mıyım? Yoksa 3600 yeterli mi? 4000 ve üzerine bakıyordum bir anda olmasa da sistemi sırasıyla değiştirmeyi düşünüyordum. Mesela 2x8 GB RAM alıp birkaç ay sonra tekrardan yine aynısını almak toplam 32 çıkarmak ama gerek yok 16 GB ile 3060 Ti ekran kartı yeterli derseniz o şekilde ilerlerim.

RAM'lerde MHz değeri önemli değil mi oyun sistemleri için yani daha üst seviyelere çıkmalı mıyım? Yoksa 3600 yeterli mi? 4000 ve üzerine bakıyordum bir anda olmasa da sistemi sırasıyla değiştirmeyi düşünüyordum. Mesela 2x8 GB RAM alıp birkaç ay sonra tekrardan yine aynısını almak toplam 32 çıkarmak ama gerek yok 16 GB ile 3060 Ti ekran kartı yeterli derseniz o şekilde ilerlerim.
Yeterlidir hocam, 3600MHz 16 GB iyi olur.

16 GB ile 3060 Ti ekran kartı yeterli derseniz o şekilde ilerlerim.

MHz değeri tabii ki önemli, ama devasa fark yok.

Ağır render işlerine girmeyecekseniz günümüz için 16 GB RAM yeterli.

3600MHz ve 4000MHz arasında performans olarak çok fazla fark yok, ama fiyat olarak fazla fark var maalesef.

3600MHz 2x8 RAM'ler yeterli, sistemi zamanla değiştirmek gibi bir düşünceniz varsa değiştirmek istediğiniz bileşenler ile ilgili konu açabilirsiniz :).

MHz değeri tabii ki önemli, ama devasa fark yok.

Ağır render işlerine girmeyecekseniz günümüz için 16 GB RAM yeterli.

3600MHz ve 4000MHz arasında performans olarak çok fazla fark yok, ama fiyat olarak fazla fark var maalesef.

3600MHz 2x8 RAM'ler yeterli, sistemi zamanla değiştirmek gibi bir düşünceniz varsa değiştirmek istediğiniz bileşenler ile ilgili konu açabilirsiniz :).

Sistemi değiştirmekten kastım işte sizlerden aldığım bilgi doğrultusunda RAM ve ekran kartında değişim olacak diğer parçalar hakkında olumsuz yanınız olmadı.

Evet, diğer bileşenler gayet iyi, özellikle kasa ve PSU ömürlük, aynı kasayı satın alacağım bu arada, memnun musunuz? :D.

Kasadan çok memnunum içerisinde 4 ARGB fan ile geldi ekstradan Cooler Master MF120 halo 3'lü set aldım. Gayet güzel tavsiye ederim.
Yardımlarınız için teşekkür ederim konu kapatılabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı