Ryzen 5 3600X sistem önerisi

Furkanozipek91

Centipat
Eksiğim veya daha iyi olur veya gereksiz dediğiniz düşünceleri önemle bekliyorum.
  • Anakart: MSI B450M PRO-M. 2 Max DDR4 3466MHz (OC)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X
  • Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+ 8 GB GDDR6 256Bit DX12
  • PSU: Corsair 650W 80+ Plus
  • SSD: XPG 512 GB spectrix S40G NVMe okuma 3500 MB-yazma 3000 MB M.2 SSD
  • RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz C15
  • İşlemci soğutucu: Corsair Hydro series H45 sıvı soğutma
  • Kasa: Corsair SPEC-06 beyaz
  • Kasa: Corsair Carbide Spec - 06 beyaz
Ekleme mevcut fiyat 7600 liraya geliyor. Bu fiyata şu çok çok daha iyi dediğiniz bir şey varsa onları da okurum.
Not: RAM ve SSD'yi özellikle RGB olarak aldım biraz ışık olsun diye kasada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunları öneririm. 3600X ile 3600 arasında pek bir fark yok. Onun yerine anakarta verdim çünkü Tomahawk MAX çok kaliteli bir anakart.

Kasa: https://www.qp.com.tr/phanteks-eclipse-p400a-rgb-temperli-cam-mid-tower-atx-bilgisayar-kasasi
SSD: İşlemci: Amd AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci 10186221 | Trendyol
PSU: RAM: Anakart: Ekran kartı:

3. nesil işlemcilerde x570 chipsetli bir anakart almanızı tavsiye ederim. Amd tavsiyeside bu yönde. Fiyat olarak biraz pahalı ancak ileri teknolojilere açık olması ilerde yapacağınız yükseltmelerde fayda sağlayacaktır.

3. nesil işlemcilerde x570 chipsetli bir anakart almanızı tavsiye ederim. Amd tavsiyeside bu yönde. Fiyat olarak biraz pahalı ancak ileri teknolojilere açık olması ilerde yapacağınız yükseltmelerde fayda sağlayacaktır.
Böyle bir zorunluluk yok. 7500 TL X570 anakart almak için düşük bir bütçe. 3600X ve sonrası için X570 öneririm ben. Onun harici için B450 anakartlarda gayet iyi modeller var.

MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 9 3950X'i bile stok halde rahatça çalıştırıyor. Böyle bir güçlü işlemcide hafif OC'ye bile müsade ediyor. Peki AMD çok yüksek ihtimal seneye soket değişterecekken X570 almanın neresi ileriye yönelik oluyor? Zaten soket değiştikten sonra yeni nesil AMD'ler takılmayacak.

SLI/Crossfire yapmayacaksanız, Ryzen 9 3950X takıp ağır OC yapmak gibi bir hedefiniz yoksa ve en az 3000 TL olan PCI Exp. 4.0 SSD'lerden alamayacaksanız X570 mantıksız. Özellikle Ryzen 5 3600 için lüks bir tercih. O parayı SSD, ekran kartı gibi bileşenlere yatırmanız daha mantıklı olacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı