Ryzen 5 3600X Sistem Taşındıktan Sonra Başlangıç Onarma Sorunu

urastemel

Hectopat
Sorunsuz kullandığım bilgisayarımda taşındıktan sonra açtığımda başlangıç onarma yapılamıyor hatasıyla karşılaştım. "C:/Windows/System32/logfiles/Srt/SrtTRail.txt" detayı vardı. İnternetteki çözümleri denedim ama başarısız oldu. USB üzerinden temiz kurulumlu bir format attım. Driver Booster'dan Driver güncellemelerimi yaptım, oyun falan yükledim sıkıntı yoktu. Sonrasında bir restart atınca öncesinde 20 saniyede açılan bilgisayar 5 dakika hatta 10 dakikada açılmaya başladı, bazen açılmadı bile. Bir seferinde ilk seferki başlangıç onarma hatasının aynısını verdi. BIOS güncel ve ayarlarım öncekinin aynısı. Sadece Boot kısmında önceden sadece SSD'nin adı yazardı şimdi yanında Windows Boot Manager ile birlikte yazıyor.

Pro bir kullanıcı değilim formattan sonra bir şeyleri eksik yapmış olabilirim. Ya da taşınma esnasında donanımsal bir şey mi oldu? Emin değilim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:

ASRock B450M PRO4.
Ryzen 5 3600X.
Galax 2060 Super.
Adata DDR4 16 GB(2x8GB) 3200MHz XPG.
Adata XPG Spectrix S40G RGB 512 GB 3500/1900MB/s NVMe.
Aerocool Aero One Eclipse cam yan panel 4x12cm.
High Power 650W 80+ Bronze element Smart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolarını sök komple sistemin tekrar tak benim HDD'nin kablosu emanet duruyordu hata alıyordum.
Bütün kasa içi kabloları sök tekrar tak Windows'u internet bağlı değilken kur. Sonra Driver'ları sitelerinden tek tek indirip temiz kurulum yap. Kurduğun her Driver'dan sonra res at PC'ye.

Sorunsuz kullandığım bilgisayarımda taşındıktan sonra açtığımda başlangıç onarma yapılamıyor hatasıyla karşılaştım. "C:/Windows/System32/logfiles/Srt/SrtTRail.txt" detayı vardı. İnternetteki çözümleri denedim ama başarısız oldu. USB üzerinden temiz kurulumlu bir format attım. Driver Booster'dan Driver güncellemelerimi yaptım, oyun falan yükledim sıkıntı yoktu. Sonrasında bir restart atınca öncesinde 20 saniyede açılan bilgisayar 5 dakika hatta 10 dakikada açılmaya başladı, bazen açılmadı bile. Bir seferinde ilk seferki başlangıç onarma hatasının aynısını verdi. BIOS güncel ve ayarlarım öncekinin aynısı. Sadece Boot kısmında önceden sadece SSD'nin adı yazardı şimdi yanında Windows Boot Manager ile birlikte yazıyor.

Pro bir kullanıcı değilim formattan sonra bir şeyleri eksik yapmış olabilirim. Ya da taşınma esnasında donanımsal bir şey mi oldu? Emin değilim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:

ASRock B450M PRO4.
Ryzen 5 3600X.
Galax 2060 Super.

Sorunu kendiniz yazmişsiniz zaten Driver Booster gibi programlar bu şekilde mavi ekran hatalarına sebebiyet verir format atıp Windows Update bittikten sonra ekran kartı Driver'ini kendi sitesinden guncelleyin başka bir yazilim kullanmayin.
Taşinma sirasinda kasaya hassas davrandiysaniz donanimsal bir sorun oluşmasi çok zor zaten darbe falan almasi lazim kasanin ki parçalara zarar gelsin.

Sorunu kendiniz yazmişsiniz zaten Driver Booster gibi programlar bu şekilde mavi ekran hatalarına sebebiyet verir format atıp Windows Update bittikten sonra ekran kartı Driver'ini kendi sitesinden guncelleyin başka bir yazilim kullanmayin.
Taşinma sirasinda kasaya hassas davrandiysaniz donanimsal bir sorun oluşmasi çok zor zaten darbe falan almasi lazim kasanin ki parçalara zarar gelsin.

Yani gerçekten temiz bir taşınma olmuştu. 10 dakika arabanın arka koltuğunda durdu ellerimle çıkardım koydum odaya. Tekrar format atmadan driverları temizlenin bir yolu var mı acaba?

Yani gerçekten temiz bir taşınma olmuştu. 10 dakika arabanın arka koltuğunda durdu ellerimle çıkardım koydum odaya. Tekrar format atmadan Driver'ları temizlenin bir yolu var mı acaba?

Tek tek temizlemek saglikli olmaz ki temizlenebilir mi hepsi komple bilmiyorum. Driver Booster bilgisayarin dengesini bozan bir program dedigim gibi. Driver'lari tek tek ugrasip silseniz bile gene hata alabilirsiniz garantisi yok. Oyunlariniz vs varsa harici diske alip format atin derim bilgisayara.

Sistem:

ASRock B450M PRO4.
Ryzen 5 3600X.
Galax 2060 Super.

RAM tak çıkar, tam oturduğuna emin ol ya da slot değiştir. Ben böyle çözmüştüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı