Ryzen 5 3600X sistem Valorant'ta FPS düşmesi

UmutPerk

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16
Ekran kartı
Galax RTX 2060 Super
Anakart
MSI B350M GAMING PRO Amd B350 Soket AM4 DDR4 3200(
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600X 3,8GHz 35MB Cache Soket AM4 İşle
Merhaba arkadaşlar, şu sıralar Valorant'ta yaşadığım FPS düşmesi sorunu canımı sıkıyor. Bilgisayara yeni format attırıp temizlettirdim ama bundan önce de aynı sorunu yaşıyordum. Sistemim Valorant'ı yüksek ayarlarda bile gayet sorunsuz oynatması gereken bir sistemken bu şekil droplar yemek çok sinir bozucu. Anakart desteklemediği için BIOS'u bir alt modele çekmiştim, acaba anakartım eski olduğu için mi böyle sorunlar yaşıyorum anlamadım. Oyun içerisinde işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım normal seviyede çünkü. Bilgisayar donanımım:
AMD Ryzen 5 3600X.
MSI B350M Gaming Pro.
Galax 2060 Super.
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16
CPU-Z VERİLERİM
2.png 3.png 4.png 5.png Screenshot_1.png

Sorunun neyden kaynaklandığını anlamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Riot Games'in yaptığı Valorant ve LoL oyunlarının FPS sorunları bitmiyor bir türlü. Bu kaçıncı konu. Lafım sana değil konu sahibi, Riot Games'e.
Evet doğru diyorsunuz ancak genel olarak oynadığım oyunlarda da bu şekil sorunlarla karşılaşıyorum. Sorun Riot Games'te de olmayabilir yani 😅

Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
144 Sabit oynadığım zaman örneğin 130'a düşüyor ya da 138'e düşse bile drop yiyor. Bu arada sabit oynamasam FPS'i yine aynı şeyler oluyor. Benim asıl isteğim bu sorun anakarttan mı kaynaklanıyor?
144 FPSlerden 130lara düşmesiyle oyun takılmaz. Sorununuz büyük ihtimalle %1 ve %0.1 FPS ile alakalı. Gördüğüm kadarıyla 1x8GB RAM kullanıyorsunuz. Ortalama FPSiniz ne kadar yüksek olursa olsun %1 ve %0.1 FPSleriniz düşük olacaktır RAM yetersiz kalınca. Bu da oyununuzun takılmasına neden olacaktır.
Aşağıya bırakacağım videoya bir bakın. 8GB RAMin olduğu testteki %1 ve %0.1 FPS değerleri gördüğünüz gibi çok düşük. Özellikle ortalama FPS değerinin yüksek olduğu oyunlara bakın. Oyunların çok küçük bir süre takıldığını göreceksiniz aynı sizin belirttiğiniz gibi.
Ben sorununuzun bu olduğunu düşünüyorum. Deneme şansınız varsa bir de 16GB RAM ile oynayıp bakın aynı sorun devam ediyor mu diye.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ne olduğunu bilmiyorum, nasıl kapanıyor?

HPET'i böyle düzenleyebilirsiniz.

144 FPSlerden 130lara düşmesiyle oyun takılmaz. Sorununuz büyük ihtimalle %1 ve %0.1 FPS ile alakalı. Gördüğüm kadarıyla 1x8GB RAM kullanıyorsunuz. Ortalama FPSiniz ne kadar yüksek olursa olsun %1 ve %0.1 FPSleriniz düşük olacaktır RAM yetersiz kalınca. Bu da oyununuzun takılmasına neden olacaktır.
Aşağıya bırakacağım videoya bir bakın. 8GB RAMin olduğu testteki %1 ve %0.1 FPS değerleri gördüğünüz gibi çok düşük. Özellikle ortalama FPS değerinin yüksek olduğu oyunlara bakın. Oyunların çok küçük bir süre takıldığını göreceksiniz aynı sizin belirttiğiniz gibi.
Ben sorununuzun bu olduğunu düşünüyorum. Deneme şansınız varsa bir de 16GB RAM ile oynayıp bakın aynı sorun devam ediyor mu diye.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2x8 Ram kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı