Ryzen 5 3600X ve RTX 2080S sistem toplama

Hocam oyun oynuyorsanız M.2 SSD almayın gerek yok. İnternet'te gekleme sürelerinin ne kadar azaldığını gösteren testler var. M.2 SSD sadece 1-2 sn daha hızlı açılmasını sağlar. Render ile işiniz yoksa M.2'den uzak durun. HDD'yi ik etapta almayın bence. 500 GB SATA SSD sizi bir 6 ay götürür. Alan dolmaya yakın 2 TB bir HDD alırsınız. RAM'leri Trident Z Neo alın. Çünkü Neo RAM'ler Ryzen 3000 serisi iin özel tasarlanmış RAM'ler. Kasanız 3 pinlik ARGB girişine bağlanıyor ama anakartınızda o girişlerden yok. Anakartı en azından B450 GAMING Carbon AC ya da gamng Carbon Max Wi-Fi almanız gerek. Güç kaynağı olarak da High Power 750W 80+ Gold ya da 80+ Bronze element BR modelini seçin. Bu model ile aynı fiyata satılıyor. Ya da H500 750W 80+ PSU ile gelen bir modeli var. 1500 TL civarı onu almak da mantıklı. Son olarak yaza girdik o sebeple 3600X'in de fanı yetersi kalır. CPB kapalı kullanırsanız da darboğaz olur. Yani bence 3600 alıp güzel bir soğutucu almak daha mantıklı. Ya da 3600 XT'yi bekleyip fiyatları ve performansına bakıp 3600 XT alına dabilir. Bir de Gaming OC modeli yerine Windforce OC modeli de alınabilir bütçe için.
Bu arada eğer ekstra büyük bir kasaya ihtiyaç yoksa TD500 mesh de alınabilir. Soğutma performansı hiç fark etmeyecektir.

Çok teşekkürler hocam Neo Ram olayını bilmiyordum kesinlikle dikkate alacağım.Anakartın ARGB girişinin olmaması da baya bir üzdü mecburen alternatiflere yöneleceğim.High Power PSU'ları daha önce duymamıştım Coil Whining konusunda ve 5-6 yıl süreyle kullanılacak sistemlerde üzer mi? Bir de Ryzen 5 3600 alıp soğutucu olarak Arctis Freezer 34 Esports DUO doğru bir tercih olur mu?

Bu sistem 4K için alınıyorsa gayet iyi. Fakat 2k ya da 1080p için kesinlikle darboğaz olabilir.

Bildiğim kadarıyla 2K'da herhangi bir darboğaz olmuyor bu sistemde.

Anakart içn B450 PRO 4 almanızı öneririm. Tomahawk'dan daha fazla faza sahip. Ve ARGB girişi de bulunuyor. Ama şu an stok sorunu var. Yakında gelir diye düşünüyorum.

Soğutucu olarak da FSP windale 6, Mugen 5 RevB veya fuma 2 önerirdim ama stokları yok maalesef.
.
Şu linkteki soğutucuya bakmanızı öneririm.

Eğer Noctua size çirkin geliyorsa o zaman şu ürünü öneririm. İngiltere'den getiriyor site. Ve shipping ücretsiz. Gümrüğe de takılmıyor genelde çünkü adamlar gümrüğe takılmasın diye ürünü hediye olarak işaretliyorlar. Bu ürün normalde 1100TL civarı ama bu sitede aşırı ucuz ve site tamamıyla güvenilir.

Alternatif ucuz ürünler:
Kasa+PSU:
.
Kasa:
.
PSU:
.
SSD:
.
Not: Eğer TD500 mesh alırsanız egzoz fan olarak bu modeli kullanın derim. Ama bu fanlar 140mm olduğundan kasanın arkasına takılamıyor. O yüzden kasanın ütüne 1 ya da 2 tane takın.
İlla M.2 SSD alayım derseniz:
.
İlla HDD alayım derseniz:
2TB:
1TB:

Önerileriniz için teşekkür ederim hocam.Eklediğiniz parçalara ek olarak işlemci soğutucusu Arctis Freezer 34 DUO nasıldır?
İtopya üzerinden tek tek sistem almanızı önermem. Sinerji öneririm.

Sistem için bütçe nedir? Tek sitelerden olur mu montajlı mı olsun?

Mesajınız gözümden kaçmış kusura bakmayın.Parçaların hepsini itopyadan almayı düşünmüyorum sadece listeleme kolaylığı açısından bu şekilde yaptım.Amcamın yerel mağazalardan fiyat araştırması sonucu hangi parça en uygun neredeyse (tabii ki güvenilir bir yerden) almayı düşünüyorum.
Bütçe ise Maksimum 14.000 ₺.
 
Hocam Arctic Freezer Duo 430 TL fiyatı hakketmiyor. Ona o parayı vereceğinize NH-U12S alın. Ama çirkin bir görüntü olduğunu düşünüyorsanız diğer attığım Dark rock Pro 4 çok mantıklı olur. Ama ona bütçe dayanmıyorsa galiba Arctic dışında alternatif kalmıyor.
High Power alırı kaliteli bir marka. Ve High Power PSU Coil Whine ile alakalı forumda konu açanı ben görmedim.
 
Hocam bir de sizin işlemciniz ve ekran kartınız biraz dengesiz yani darboğaz olabilir. O sebeple iyi bir OC gerekecek. Bunun için aslında X570 anakart almak mantıklı tabii bütçe yetiyorsa. Benim burada önerim X570-P hem ARGB girişi de var hem de Neo RAM'ler için en stabil platform.
İleri de 4. nesil çıkınca da upgrade yaparsanız daha mantıklı olur ama yapmayacaksanız R7 3700X'de seçilebilir darboğazı engellemek adına.
 
O bütçeye 3700X-B550-RTX 2080 Super olan bir sistem alınabilir diye düşünüyorum müsait olduğum zaman öneri yapacağım.

Hocam bir de sizin işlemciniz ve ekran kartınız biraz dengesiz yani darboğaz olabilir. O sebeple iyi bir OC gerekecek. Bunun için aslında X570 anakart almak mantıklı tabii bütçe yetiyorsa. Benim burada önerim X570-P hem ARGB girişi de var hem de Neo RAM'ler için en stabil platform.
İleri de 4. nesil çıkınca da upgrade yaparsanız daha mantıklı olur ama yapmayacaksanız R7 3700X'de seçilebilir darboğazı engellemek adına.

Açıkçası ben de 3700X düşündüm ama bu sitede Ryzen 5 3600 ve RTX 2080 Super'de Bottleneck olmayacağı söyleniyor.3700X ve RTX 2080 Super'de ise bottleneck olacağı söyleniyor.Aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

Ryzen 5 3600 - RTX 2080 Super Bottleneck
Ryzen 7 3700X - RTX 2080 Super Bottleneck
 
Açıkçası ben de 3700X düşündüm ama bu sitede Ryzen 5 3600 ve RTX 2080 Super'de bottleneck olmayacağı söyleniyor. 3700X ve RTX 2080 Super'de ise bottleneck olacağı söyleniyor. Aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

Ryzen 5 3600 - RTX 2080 Super Bottleneck
Ryzen 7 3700X - RTX 2080 Super Bottleneck

Hocam Extreme bir OC ile 3600 rahatlıkla kullanılabilir. O sebeple Dark rock Pro 4 ve X570-P önerdim.
Ama stok hızlarla darboğaz olacaktır 1080P'de.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı