Ryzen 5 3600X ve RTX 2080S sistem toplama

Çok teşekkürler hocam Neo Ram olayını bilmiyordum kesinlikle dikkate alacağım.Anakartın ARGB girişinin olmaması da baya bir üzdü mecburen alternatiflere yöneleceğim.High Power PSU'ları daha önce duymamıştım Coil Whining konusunda ve 5-6 yıl süreyle kullanılacak sistemlerde üzer mi? Bir de Ryzen 5 3600 alıp soğutucu olarak Arctis Freezer 34 Esports DUO doğru bir tercih olur mu?

Bu sistem 4K için alınıyorsa gayet iyi. Fakat 2k ya da 1080p için kesinlikle darboğaz olabilir.

Bildiğim kadarıyla 2K'da herhangi bir darboğaz olmuyor bu sistemde.

Önerileriniz için teşekkür ederim hocam.Eklediğiniz parçalara ek olarak işlemci soğutucusu Arctis Freezer 34 DUO nasıldır?
İtopya üzerinden tek tek sistem almanızı önermem. Sinerji öneririm.

Sistem için bütçe nedir? Tek sitelerden olur mu montajlı mı olsun?

Mesajınız gözümden kaçmış kusura bakmayın.Parçaların hepsini itopyadan almayı düşünmüyorum sadece listeleme kolaylığı açısından bu şekilde yaptım.Amcamın yerel mağazalardan fiyat araştırması sonucu hangi parça en uygun neredeyse (tabii ki güvenilir bir yerden) almayı düşünüyorum.
Bütçe ise Maksimum 14.000 ₺.

Hocam Arctic Freezer Duo 430 TL fiyatı hakketmiyor. Ona o parayı vereceğinize NH-U12S alın. Ama çirkin bir görüntü olduğunu düşünüyorsanız diğer attığım Dark rock Pro 4 çok mantıklı olur. Ama ona bütçe dayanmıyorsa galiba Arctic dışında alternatif kalmıyor.
High Power alırı kaliteli bir marka. Ve High Power PSU Coil Whine ile alakalı forumda konu açanı ben görmedim.

Hocam bir de sizin işlemciniz ve ekran kartınız biraz dengesiz yani darboğaz olabilir. O sebeple iyi bir OC gerekecek. Bunun için aslında X570 anakart almak mantıklı tabii bütçe yetiyorsa. Benim burada önerim X570-P hem ARGB girişi de var hem de Neo RAM'ler için en stabil platform.
İleri de 4. nesil çıkınca da upgrade yaparsanız daha mantıklı olur ama yapmayacaksanız R7 3700X'de seçilebilir darboğazı engellemek adına.

O bütçeye 3700X-B550-RTX 2080 Super olan bir sistem alınabilir diye düşünüyorum müsait olduğum zaman öneri yapacağım.

Açıkçası ben de 3700X düşündüm ama bu sitede Ryzen 5 3600 ve RTX 2080 Super'de Bottleneck olmayacağı söyleniyor.3700X ve RTX 2080 Super'de ise bottleneck olacağı söyleniyor.Aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

Ryzen 5 3600 - RTX 2080 Super Bottleneck
Ryzen 7 3700X - RTX 2080 Super Bottleneck

Hocam Extreme bir OC ile 3600 rahatlıkla kullanılabilir. O sebeple Dark rock Pro 4 ve X570-P önerdim.
Ama stok hızlarla darboğaz olacaktır 1080P'de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…