Merhaba.
Overclock konusunda çok yeniyim ve işlemcime overclock yapmaya çalışıyorum.
İşlemci: Ryzen 5 3600XT
AMD Ryzen Master programını indirdim manuel ayarlamaları şu şekilde yaptım:
CPU Clock Speed: 4300 MHz
CPU Voltage: 1.1 Volt
Bunlarla stres testi yaptım en yüksek 63 derece civarını gördüm. Sizce bu ayarlar iyi mi ve işlemcime zarar verir mi?
İyi değerler ama kendini 4.5'e kadar boostlayabilen işlemci için pek de OC denemez. Zarar verme olayı da 1.35'in altında kaldığın sürece imkansız sayılır.
Merhaba.
Overclock konusunda çok yeniyim ve işlemcime overclock yapmaya çalışıyorum.
İşlemci: Ryzen 5 3600XT
AMD Ryzen Master programını indirdim manuel ayarlamaları şu şekilde yaptım:
CPU Clock Speed: 4300 MHz
CPU Voltage: 1.1 Volt
Bunlarla stres testi yaptım en yüksek 63 derece civarını gördüm. Sizce bu ayarlar iyi mi ve işlemcime zarar verir mi?
Bu testleri Amd Ryzen Master programı ile yaptım , belki 20 saniye işlemciye tam yük bindirerek sıcaklık değerlerini gösteriyor. Şöyle bir sorum daha olacak : Mhz 4500de kalırsa voltajı arttırmanın bir anlamı var mıdır ? Yani buradaki amacımız yüksek mhz düşük voltaj mıdır ? Teşekkürler
O program ile test edilmez. Tam yük bindirmediği için hem sıcaklık değerlerini tam öğrenemezsin hem de OC'nin stabil olup olmadığını anlayamazsın. Bunun için Prime95 smallest FFTs öneririm her ne kadar gereksiz yük bindirsede. Alternatif olarak CB R23'de kullanılabilir.
Şöyle bir sorum daha olacak: MHz 4500'de kalırsa voltajı arttırmanın bir anlamı var mıdır? Yani buradaki amacımız yüksek MHz düşük voltaj mıdır? Teşekkürler
OC stabilse ve voltaj arttırdığınız takdirde aldığınız skor artmıyorsa voltaj arttırmanızın anlamı yok. Diğer sorunuz içinse evet amaç en düşük voltajla en yüksek değere çıkmak olmalı.
O program ile test edilmez. Tam yük bindirmediği için hem sıcaklık değerlerini tam öğrenemezsin hem de OC'nin stabil olup olmadığını anlayamazsın. Bunun için Prime95 smallest FFTs öneririm her ne kadar gereksiz yük bindirsede. Alternatif olarak CB R23'de kullanılabilir.
OC stabilse ve voltaj arttırdığınız takdirde aldığınız skor artmıyorsa voltaj arttırmanızın anlamı yok. Diğer sorunuz içinse evet amaç en düşük voltajla en yüksek değere çıkmak olmalı.