Bu değerleri ryzen master ile yapıyor ve bu sonuçları alıyorsan yanıltıcı ilerliyorsun. Ryzen master'in stress testi geçerli bir done değil. Voltaj ayarları falan da kafasına göre default'a geçebiliyor. Yani senin yaptığın işlemlerin sağlıklı ve kalıcı tarafı yok.Soğutma olarak stock soğutmam var .Acaba yüksek Mhz verip voltajı düşürsem zararı olur mu ?
Örnek olarak şu şekilde yaptım :
4500 Mhz
1,2 Volt
olarak denedim. En yüksek 70 dereceyi gördü. Soğutucum iyi olmadığı için burada kalmalı mıyım ?
Bios'dan ayarlarını yapıp geçerli stress testi programları kullanmalısın.
Ama işin gerçekci tarafına bakarsan senin oc ile uğraşmak yerine düzgün bir soğutucu alıp default turbo frekanslarına stabil ve soğuk çıkmaya çalışman gerek.
Yapma demiyorum hobi olarak yap. Ama serin şekilde 4.5 ghz'ye çıkabilmiş bir işlemciye daha fazla ghz yerine düşük voltaj ayarı yapmak en sağlıklısı.
Gerçek test burada olan işte. 30 saniyede 90 derece. Soğutucu olmadan zaten o işlemciyi default ayarlarından bile tam performans alamazsın. En fazla 3.9-4.05 arası gezer oda 70-80 derecelerde.4300 mhz
1.3 voltla cb23 programını çalıştırdım ilk 30 saniye derece 92 oldu diye kapattım
Bu dereceye çıkması normal mi çok korktum açıkçası