Ryzen 5 3600XT Overclock değerleri nasıl?

Bu değerleri ryzen master ile yapıyor ve bu sonuçları alıyorsan yanıltıcı ilerliyorsun. Ryzen master'in stress testi geçerli bir done değil. Voltaj ayarları falan da kafasına göre default'a geçebiliyor. Yani senin yaptığın işlemlerin sağlıklı ve kalıcı tarafı yok.

Bios'dan ayarlarını yapıp geçerli stress testi programları kullanmalısın.

Ama işin gerçekci tarafına bakarsan senin oc ile uğraşmak yerine düzgün bir soğutucu alıp default turbo frekanslarına stabil ve soğuk çıkmaya çalışman gerek.

Yapma demiyorum hobi olarak yap. Ama serin şekilde 4.5 ghz'ye çıkabilmiş bir işlemciye daha fazla ghz yerine düşük voltaj ayarı yapmak en sağlıklısı.
4300 mhz
1.3 voltla cb23 programını çalıştırdım ilk 30 saniye derece 92 oldu diye kapattım

Bu dereceye çıkması normal mi çok korktum açıkçası
Gerçek test burada olan işte. 30 saniyede 90 derece. Soğutucu olmadan zaten o işlemciyi default ayarlarından bile tam performans alamazsın. En fazla 3.9-4.05 arası gezer oda 70-80 derecelerde.

Yorumlarınız için teşekkürler. @matrax33 özellikle senin dediğine çok yakın sonuçlar aldım.

Default ayarlara aldım(D.O.C.P Profile 1) ve Cinebench ile multicore test ettim. Sonuçlar şu :
Cpu (Multi core) : 9246 points.

D.O.C.P. Profil 1 almıştım sanırım default olarak onu aldı onda core çarpanı 40x yani 4000mhz.

1.Testte 82 derece 1.18 volt
2.Testte 84 derece 1.21 volt
3.Testte 87 derece 1.225 volt

Max derecesi 89 oldu , 1,225 derece sabit kaldı. 4000mhz max.

Sizce bu değerler iyi mi? D.O.C.P. Profile 1'de kalmalı mıyım ? Ayrıca sıvı cpu ve gpu soğutucu önerilerinizi bekliyorum.

Soğutucu olmadan 1.2v ve @4ghz'yi aşma. 1.2v değerini de benchmark skorlarını kaybetmeden yavaş yavaş düşür. Tahminim 1.1v civarlarına kadar @4ghz'de skor kaybetmezsin. Düzgün bir soğutucu aldıktan sonra da ghz artışına gidersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…